“Η μικρή Ρόζι Ριβιάρ ονειρεύεται να γίνει μηχανικός σπουδαία, εκεί που οι άλλοι βλέπουν σκουπίδια η Ρόζι βλέπει έμπνευση. Ελάτε στο Βιβλιοπωλείο ΔΥΟ να εμπνευστούμε από τη Ρόζι και να φτιάξουμε παρέα τη δική μας κατασκευή από ανακυκλώσιμα υλικά.” αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση για την εκδήλωση του Σαββάτου στις 11.30. 

Η ιστορία αυτή μιλάει για τη Ρόζι Ριβίαρ, τη νέα που ονειρευόταν να γίνει μηχανικός σπουδαία. Εκεί που κάποιοι άνθρωποι βλέπουν σκουπίδια, η Ρόζι βλέπει έμπνευση. Τις νύχτες που βρίσκεται μόνη, στη σοφίτα της, η ντροπαλή Ρόζι φτιάχνει σπουδαίες κατασκευές από μικροπράγματα. Αυτόματους πωλητές χοτ ντογκ, παντελόνια γεμάτα αέριο ήλιο, καπέλα από τυρί που διώχνουν τους πύθωνες: τα μαραφέτια της Ρόζι θα προκαλούσαν κατάπληξη – αν άφηνε τους ανθρώπους να τα δουν.

Αλλά τα κρύβει κάτω από το κρεβάτι της επειδή φοβάται την αποτυχία. Μέχρι που έρχεται επίσκεψη η θεία της η Ρόουζ, η οποία της δείχνει ότι μια πανωλεθρία δεν αποτελεί λόγο για να αποθαρρυνθείς∙ αντίθετα είναι λόγος για να γιορτάσεις.

Η Άντρια Μπέιτι και ο Ντέιβιντ Ρόμπερτς σκαρφίστηκαν μια συναρπαστική, πανέξυπνη ιστορία, που μιλάει για την επιμονή με την οποία πρέπει να κυνηγάμε τα όνειρά μας.