Με κάθε επισημότητα γιορτάστηκε στην Ξάνθη η επέτειος της Ελληνικής Επανάστασης. 

Μετά τη δοξολογία και τη μικρή δεξίωση στην ΠΕ Ξάνθης, ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της πόλης και η παρέλαση στρατιωτικών και μαθητικών τμημάτων, Προσκόπων, Οδηγών, Λαογραφικών Σωματείων στην οδό 28ης Οκτωβρίου ενώπιον πλήθους κόσμου και της τοπικής ηγεσίας.

Την Κυβέρνηση στις εορταστικές εκδηλώσεις εκπροσώπησε ο Αν. Υπουργός Άμυνας Φώτης Κουβέλης. Μετά το πέρας της τελετής αναφέρθηκε στη σημασία της ημέρας και τις πραγματικές αξίες που πρέπει να κομίζει η επέτειος της ελληνικής επανάστασης στη σύγχρονη πραγματικότητα της Ελλάδας μέσα στο διεθνές περιβάλλον. Παράλληλα αναφέρθηκε στους δύο συλληφθέντες στρατιωτικούς στην Ανδριανούπολη, επαναλαμβάνοντας ότι η χώρα έχει όλες τις απαραίτητες ενέργειες και έχει αναδείξει το θέμα στο υψηλότερο διεθνές επίπεδο, όπως αποτυπώθηκε και στην πρόσφατη σύνοδο κορυφής.

Τη σημασία της ημέρας επεσήμαναν με δηλώσεις τους ο Μητροπολίτης Ξάνθης Παντελεήμων και ο Δήμαρχος Ξάνθης Χ. Δημαρχόπουλος, που ευχήθηκαν γρήγορη απελευθέρωση στους δύο κρατούμενους στρατιωτικούς.