Με ανακοίνωσή της παράταξη Αντιμονοπωλιακή Αγωνιστική Συσπείρωση αναφέρεται στην πρόταση που κατέθσε στο Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Ξάνθης για κατάργηση της συνδρομής στο ΓΕΜΗ:

Στις πλάτες των φτωχών αυτοαπασχολούμενων και ελεύθερων επαγγελματιών σκοπεύουν να μεταφέρει για άλλη μια φορά το χαράτσι του ΓΕΜΗ και μάλιστα αναδρομικά.Η διοίκηση του Επιμελητηρίου παρά το γεγονός ότι ο ανταγωνισμός με τα μονοπώλια μας έχει οδηγήσει σε άνισο αγώνα επιβίωσης,εκατοντάδες χιλιάδες αυτοαπασχολούμενοι δεν μπορούμε να πληρώσουμε τα καθημερινά  οικογενειακά βάρη , τα έξοδα συντηρήσεως των επιχειρήσεων ,τις  ασφαλιστικές εισφορές για να εξασφαλίσουμε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και τελικά κινδυνεύουμε με πλειστηριασμούς και κατασχέσεις. Την ιδία ώρα η διοίκηση και η αντιπολίτευση  του επιμελητήριου Ξάνθης  επεξεργάζεται σχέδια είσπραξης των τελών του ΓΕΜΗ που οδηγούν σε νέες επιβαρύνσεις.

Η ΑΝΤΙΜΟΝΟΠΩΛΙΑΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ στο ΔΣ στις 31 Ιανουάριου καταψήφισε την αναδρομική είσπραξη  των τελών και στο επόμενο ΔΣ στις 19 Μάρτιου έφερε ολοκληρωμένη πρόταση  για συζήτηση  στο ΔΣ του Επιμελητήριου Ξάνθης που καταψήφισε η διοίκηση και η αντιπολίτευση επιμένοντας να εισπραχθεί γιατί <<είναι ανταποδοτικό>>(παρότι πληρώνουμε για υπηρεσίες) και ότι <<θα σταθούν αρωγοί στηρίζοντας τους μικρούς  ΕΒΕ>> αλλά…στο χαράτσι του ΓΕΜΗ θα πρέπει να βάλουν το χέρι στην τσέπη!!!

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣΑΝΤΙΜΟΝΟΠΩΛΙΑΚΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΒΕ ΞΑΝΘΗΣ

Πάνω από 1,7 εκατομμύρια φορολογούμενοι, με χρέη στην εφορία πάνω από 500 ευρώ βρίσκονται στο στόχαστρο της ΑΑΔΕ που είναι έτοιμη να εισπράξει και το τελευταίο ευρώ κάθε αντιλαϊκού φόρου που επιβλήθηκε από όλες τις κυβερνήσεις τα προηγούμενα χρόνια.

Τον ίδιο κίνδυνο αντιμετωπίζουν 503 χιλιάδες οφειλέτες του πρώην ΟΑΕΕ καθώς το ΚΕΑΟ έχει αναλάβει να μετατρέψει σε εφιάλτη τις δυσκολίες κάθε αυτοαπασχολούμενου να πληρώσει την ασφαλιστική του εισφορά. Ήδη οι κατασχέσεις λογαριασμών έχουν φθάσει το 1 εκατομμύριο και διογκώνονται, ενώ έπεται συνέχεια με τις κατασχέσεις ακινήτων. Ετοιμάζουν το έδαφος και  μιλούν για πλειστηριασμούς 10.000 ακινήτων μέσα στο 2018 καθώς και για 40.000 κάθε χρόνο την επόμενη 4ετία, σύνολο 130.000 σπίτια στο σφυρί μέχρι το 2021!!! Γι’ αυτό και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ προχώρησε εκ των προτέρων στην ποινικοποίηση των κινητοποιήσεων για τους πλειστηριασμούς.

Από 21 Φεβρουαρίου, όλοι οι πλειστηριασμοί που συνδέονται με τράπεζες θα γίνονται μέσω διαδικτύου ενώ για οφειλές προς το Δημόσιο θα ξεκινήσει την 1η Μαΐου 2018.

Το ”παράθυρο” του εξωδικαστικού συμβιβασμού, όπως αποδεικνύουν οι όροι υπαγωγής, αφορά τελικά μεσαίες, ”υγιείς” επιχειρήσεις με πρόσκαιρο πρόβλημα ρευστότητας.

Ο κλοιός γύρο από τους συναδέλφους μικροεπαγγελματίες σφίγγει, είτε είναι εν ενεργεία είτε κατεστραμμένοι στην ανεργία και την υποαπασχόληση.

Στο έδαφος αυτής της διαμορφωμένης κατάστασης το επιμελητήριο του νομού συζητά τρόπους να εκβιάσει την εξόφληση του ΓΕΜΗ, επιβαρύνοντας ακόμη περισσότερο τη κατάσταση τους.

Ως παράταξη που εκπροσωπείται στο συμβούλιο του επιμελητηρίου ζητάμε να έρθει το θέμα των κόκκινων δανείων, των κατασχέσεων και των πλειστηριασμών που αποτελεί, κατά την άποψή μας, κρίσιμο ζήτημα για  τους συναδέλφους αυτοαπασχολούμενους.