Μομφή στον αρχηγό των χρυσαυγιτών Νίκο Μιχαλολιάκο και στους βουλευτές του Ηλ. Κασιδιάρη και Π. Ηλιόπουλο για αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά απέδωσε η Βουλή με ομόφωνη απόφασή της, μετά τα επεισόδιο σε βάρος των μειονοτικών βουλευτών της Θράκης. 

Υπέρ της μομφής στους τρεις χρυσαυγίτες ψήφισαν δι’ εγέρσεως οι βουλευτές όλων των πτερύγων του δημοκρατικού τόξου. Η μομφή συνεπάγεται περικοπή του μισού της μηνιαίας βουλευτικής αποζημίωσης του Ηλία Κασιδιάρη ο οποίος είχε εξυβρίσει τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά αλλά και τους μειονοτικούς βουλευτές, με έμφαση στον Μουσταφά Μουσταφά που συμμετέχει στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής, από τον οποίο απαιτούσε να αποχωρήσει.

Στο Μιχαλολιάκο και τον Ηλιόπουλο επιβλήθηκε επίσης περικοπή του ¼ της μηνιαίας αποζημίωσής τους για τις ύβρεις τους κατά των μουσουλμάνων βουλευτών.

Νωρίτερα, ο Πρόεδρος της Βουλής ξεκαθάρισε ότι «δεν είναι δυνατόν η Βουλή να βρίσκεται σε ομηρειά, να σιωπά και να δίνει άλλοθι και ασυλία στον διχαστικό, μίζερο και ρατσιστικό, λόγο» των χρυσαυγιτών. «Δεν μπορούμε να το ανεχθούμε» ανέφερε. Καταλόγισε, μάλιστα, στους χρυσαυγίτες ότι θέλουν να σπείρουν διχασμό, μίσος, και εμφύλιες διαμάχες. Ο κ. Βούτσης ξεκαθάρισε ότι όλοι οι έλληνες βουλευτές μουσουλμανικού θρησκεύματος της Θράκης «είναι ισότιμοι» με τους υπόλοιπους βουλευτές και πρέπει να τύχουν σαφούς πολιτικής και ηθικής υποστήριξης. «Να μην τολμήσει κανείς να μιλήσει ξανά για κατασκόπους και πράκτορες» τόνισε ο κ. Βούτσης.