Άνοιξαν τις πύλες τους τα Σημεία Υποδοχής Οπλιτών (ΣΥΠΟ), σε όλη την Θράκη, τα οποία υποδέχτηκαν τους οπλίτες οι οποίοι θα υπηρετήσουν την θητεία τους στο Δ΄ Σώμα Στρατού.

Η διαδικασία της κατάταξης  ξεκίνησε τη Δευτέρα 12 Μαρτίου 2018 και ολοκληρώθηκε την Πέμπτη 15 Μαρτίου 2018. Συνολικά κατατάχθηκαν 1.800 οπλίτες θητείας και σύμφωνα με πληροφορίες και από οπλίτες που κατατάχθηκαν, θετικότατη εντύπωση έχουν αποκομίσει  από την άρτια οργάνωση, προετοιμασία και λειτουργία όλων των Σημείων Υποδοχής της Θράκης.

Χαρακτηριστικό της σοβαρότητας και της σημασίας που έχει δώσει το Γενικό Επιτελείο Στρατού στον νέο θεσμό κατάταξης των οπλιτών, είναι η παρουσία του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού Αντιστρατήγου Αλκιβιάδη Στεφανή και του Διοικητή του Δ’ Σ. Στρατού Αντιστράτηγου Γεώργιου Καμπά, στα σημεία υποδοχής, προκειμένου να μιλήσουν από κοντά με τους νέους στρατιώτες και να τους καλωσορίσουν στο Στρατό.

Οι υπεύθυνοι ευελπιστούν ο νέος θεσμός να έχει τα αναμενόμενα αποτελέσματα τόσο στο στρατιωτικό τομέα όσο και στον κοινωνικό που περικλείει την αναβάθμιση και ενίσχυση των τοπικών κοινωνιών.