Ένα πολύ σημαντικό τριήμερο για την προώθηση της επιχειρηματικότητας πραγματοποιήθηκε το περασμένο τριήμερο στην Ξάνθη. Πρόκειται για το Green House που διοργανώθηκε από το venture garden σε συνεργασία με τοπικούς φορείς όπως το Τμήμα Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης του ΔΠΘ και το ΕΒΕ Ξάνθης. 

Στις τρεις μέρες του σεμιναρίου επίδοξοι επιχειρηματίες έμαθαν πως να απαπτύξουν τις επιχειρηματικές τους ιδέες και να τις κάνουν πραγματικότητα!

Οι ομάδες που συμμετείχαν ενημερώθηκαν για τα Business Model Canvas από την  επιστημονικό συνεργάτη της Μονάδας Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας, ΔΑΣΠΑ, Δ.Π.Θ. ενώ η Νανά Ζυγούρα, Σύμβουλος Επιχειρηματιών Ανάπτυξης και Marketing μίλησε για το Marketing ως εργαλείο σκέψης και δράσης, ο κος Γιάννης Τσιτσόπουλος, Στέλεχος Διαχείρισης Προγραμμάτων ΕΣΠΑ, ΚΕΠΑ – ΑΝΕΜ, ενημέρωσε για τις πηγές χρηματοδότησης των startups με έμφαση στα προγράμματα του ΕΣΠΑ.

Μια σειρά από startups συμμετείχαν όπως η Tribe WearablesMore than (just) themesSpeaktκαι Vemagnet ενώ μίλησαν επίσης ο Αθανάσιος Κατσούλης, Human Resources Supervisor από την εταιρία Sunlight o Nίκος Κουτσούδης Οικονομολόγος – Σύμβουλο Επιχειρηματικής Ανάπτυξης.

Στο τέλος του σεμιναρίου ολοκληρώθηκε η προετοιμασία και έγινε η παρουσίαση των επιχειρηματικών πλάνων, αποσπώντας θετικά σχόλια και ικανοποίηση.