Γιατροί και νοσηλευτές που ήταν εκτός εφημερίας και εκτός υπηρεσίας, αντίστοιχα, βρέθηκαν το πρωί στο Νοσοκομείο της Ξάνθης για να αντιμετωπιστεί ο μεγάλος όγκος των σοβαρά τραυματισμένων του πολύνεκρου δυστυχήματος με τους μετανάστες στο Λάγος. 

Η αντιμετώπιση τόσο μεγάλου αριθμού πολυτραυματιών δεν είναι συνηθισμένη στο Νοσοκομείο Ξάνθης  και απαιτήθηκε υπεράνθρωπη προσπάθεια από το προσωπικό που προσέτρεξε. Ο Εφημερεύων Γιατρός της Χειρουργικής Κλινικής, Διευθυντής ΕΣΥ, Φώτης Κωδωνάς με ανάρτησή του ευχαρίστησε όλους όσους συνέβαλαν στην αντιμετώπιση των περιστατικών:

“Σήμερα Σάββατο στο νοσοκομείο Ξάνθης χρειάστηκε να αντιμετωπισθεί ένα πολύ σοβαρό τροχαίο ατύχημα με 7 μετανάστες οι περισσότεροι των οποίων βαρύτατα τραυματισμένοι.

Θέλω να ευχαριστήσω ως εφημερεύων της Χειρουργικής όλους τους συναδέλφους (πολλοί από τους οποίους δεν εφημέρευαν) για την βοήθεια στην γρήγορη και αποτελεσματική αντιμετώπιση των τραυματιών.

Να ευχαριστήσω επίσης το νοσηλευτικό προσωπικό (αρκετοί ήρθαν εκτός υπηρεσίας), τους τραυματιοφορείς και όσους συνέβαλαν ώστε σε σύντομο χρονικό διάστημα να διεκπεραιωθούν όλα τα περιστατικά με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.”