Στη δημιουργία ενός νέου αθλητικού ομίλου στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Βορείου Αιγαίου, (Ι.Ο.Β.ΑΙ.) – North Aegean Sailing Club – (N.A.S.C.)  προχώρησαν άνθρωποι της περιοχής.

Πρόκειται για έναν όμιλο που δημιουργήθηκε με  σκοπό να προάγει το άθλημα της ιστιοπλοΐας άλλα και  να φέρει κοντά όλους όσους  επιθυμούν να γνωρίσουν τον μαγικό κόσμο της θάλασσας , δίνοντας τους ταυτόχρονα την δυνατότητα μέσω των σχολών,  να αποκτήσουν δίπλωμα ιστιοπλοΐας στην βασική εκπαίδευση,  στο τμήμα προχωρημένων,  στο  αγωνιστικό τμήμα αλλά και στο τμήμα Skipper με δυνατότητα  επαγγελματικής  σταδιοδρομίας.

“Πιστεύοντας όμως πως η ιστιοπλοΐα εκτός από αθλητισμός είναι και τρόπος ζωής, ο όμιλος μας εκτός από τις σχολές , τους αγώνες, τα σεμινάρια  και τα αθλητικά τμήματα , προγραμματίζει ημερίδες ενημέρωσης σε όλους τους Νομούς της Περιφέρειας μας, για ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα του ομίλου το οποίο  λέγεται «Θάλασσα για όλους»”, αναφέρει σχετική ανακοίνωση

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τρείς ενότητες.

1) Ιστιοπλοία και τουρισμός.
2) Ιστιοπλοία  για κάθε ηλικία.
3)Ιστιοπλοία και Α.Μ.Ε.Α.

Το αγωνιστικό πρόγραμμα του 2018 έχει ήδη βγεί. Όσοι επιθυμούν, μπορούν να επισκεφθούν τον όμιλο για να γνωρίσουν από κοντά τα σκάφη και τις εγκαταστάσεις στο λιμάνι της Κεραμωτής.

Πρόεδρος του Ομίλου είναι ο Δημήτρης Μπένης. Το υπόλοιπο Δ.Σ.:

Αντιπρόεδρος – Θαγγόπουλος Θαλλασινός.
Γραμματέας – Αντωνιάδης Γρηγόρης.
Ταμίας – Κατουρτζίδου Κυριακή
Μέλος – Βαφίας Παναγιώτης.