17χρονος ήταν ο διακινητής και οδηγός του μοιραίου οχήματος που κόστιζε τη ζωή σε 2 μετανάστες μετά από καταδίωξη το πρωί στην παλιά Εθνική. Η αστυνομία έδωσε στη δημοσκότητα της λεπτομέρειες του τραγικού ατυχήματος ενώ λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης κάποιοι τραυματίες έχουν μεταφερθεί στο Νοσοκομείο της Καβάλας. 

Σύμφωνα με την αστυνομία η καταδίωξη ξεκίνησε από τη διασταύρωση Φαναρίου της παλιάς Εθνικής Οδού Κομοτηνής Ξάνθης. Στο αυτοκίνητο επέβαιναν οκτώ μετανάστες, με οδηγό 17χρονο υπήκοο Πακιστάν, διακινητή, ο οποίος δεν σταμάτησε σε σήμα των αστυνομικών του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης και ανέπτυξε ταχύτητα, επιχειρώντας να διαφύγει.

Στη συνέχεια, στο ύψος της διασταύρωσης Ποταμιάς, ο διακινητής έχασε τον έλεγχο του οχήματος, το οποίο εξετράπη της πορείας του και ανετράπη σε παρακείμενη αγροτική έκταση.   Αποτέλεσμα του τροχαίου ήταν ο θανάσιμος τραυματισμός δύο εκ των επιβαινόντων στο όχημα, ο τραυματισμός των υπολοίπων έξι και του διακινητή, ο οποίος και συνελήφθη.

Σε βάρος του διακινητή σχηματίζεται σχετική ποινική δικογραφία στα πλαίσια του αυτοφώρου. Οι θανόντες και οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία της Ξάνθης και της Καβάλας. Προανάκριση ενεργείται από το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης.