Ο Σύλλογος Γονέων Παιδιών και Ατόμων με Μαθησιακές Δυσκολίες – Δυσλεξία Νομού Ξάνθης, σε συνεργασία με τον εκδοτικό οίκο Πεδίον, το βιβλιοπωλείο “Πυργελή” και τη Φιλοπρόοδη Ένωση Ξάνθης σάς προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου της πανεπιστημιακού Σουζάνας Παντελιάδου:

ΜΑΘΗΣΙΑΚΕΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ – ΔΥΣΛΕΞΙΑ

Ένας οδηγός με ξεκάθαρες απαντήσεις στα ερωτήματα που απασχολούν κάθε γονιό. Παρουσιάζεται την Κυριακή 18 Μαρτίου 2018 και ώρα 11.30 στο Σπίτι Πολιτισμού της Φ.Ε.Ξ. ενώ η είσοδος είναι ελεύθερη:

Το βιβλίο

Μα είναι πανέξυπνο! Τι θα πει έχει δυσλεξία;

– Πού πρέπει να απευθυνθώ;

– Πώς πρέπει να του εξηγήσω;

– Πώς μπορώ να βοηθήσω εγώ;

Αυτές είναι μόνο μερικές από τις συνηθισμένες ερωτήσεις που κάνουν συχνά γονείς οι οποίοι ανησυχούν για τη σχολική πρόοδο του παιδιού τους. Αυτές οι ερωτήσεις ωστόσο αρκετές φορές μένουν αναπάντητες, όχι γιατί οι γονείς αδιαφορούν, αλλά γιατί δυσκολεύονται να πάρουν ξεκάθαρες απαντήσεις.

Αυτή είναι η αποστολή του νέου βιβλίου της πανεπιστημιακού Σουζάνας Παντελιάδου: να απαντήσει σε όσο το δυνατόν περισσότερες ερωτήσεις για τις μαθησιακές δυσκολίες του παιδιού σας, είτε είναι προσχολικής, είτε σχολικής, είτε εφηβικής ηλικίας.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:

• Γεωργία Μπάρου, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Γονέων και Κηδεμόνων Παιδιών με Δυσλεξία και Μαθησιακές Δυσκολίες

• Γιώργος Αλβανόπουλος, Σχολικός Σύμβουλος Δημοτικής Εκπαίδευσης

• H συγγραφέας Susana Padeliadu, Καθηγήτρια Ειδικής Αγωγής – Μαθησιακών Δυσκολιών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης