Στην Πανεπιστημιούπολη Ξάνθης κατέληξε καταδίωξη διακινητών μεταναστών το μεσημέρι της Παρασκευής στην Ξάνθη με τους δύο νεαρούς νεαρούς διακινητές να καταλήγουν στην Πανεπιστημιούπολη, όπου εγκατέλειψαν το βαν με τους 30 μετανάστες και επιχείρησαν να διαφύγουν με τα πόδια, πλην όμως συνελήφθησαν από την Αστυνομία. 

Το Δελτίο Τύπου της Αστυνομίας αναφέρει:

Συνελήφθησαν χθες  το μεσημέρι, στο νομό Ξάνθης, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ξάνθης, ένας 26χρονος υπήκοος Λιβάνου και ένας 25χρονος υπήκοος Παλαιστίνης, οι οποίοι προωθούσαν, παράνομα, στο εσωτερικό της χώρας, τριάντα μη νόμιμους μετανάστες υπηκόους Συρίας, Λιβύης και Αφγανιστάν.

Στην Επαρχιακή Οδό  Κομοτηνής – Ξάνθης, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν σήμα στάσης σε Ι.Χ.Φ αυτοκίνητο, με οδηγό τον 26χρονο και συνοδηγό τον 25χρονο, πλην όμως ο οδηγός του δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς.

Τελικά, το όχημα μπήκε στο χώρο της Πανεπιστημιούπολής Ξάνθης, όπου ο 26χρονος οδηγός του το ακινητοποίησε και στη συνέχεια επιχείρησε να διαφύγει πεζός, πλην όμως συνελήφθη άμεσα από τους αστυνομικούς.

Σε έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στο Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, εντόπισαν και συνέλαβαν τον 25χρονο συνοδηγό, ενώ όπως διαπιστώθηκε οι δύο διακινητές μετέφεραν παράνομα στην ενδοχώρα τριάντα μετανάστες.

Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε προέκυψε επίσης ότι, στις 13-03-2018, ο 25χρονος συμμετείχε ως οδηγός σε άλλη υπόθεση διακίνησης.

 

Κατασχέθηκε το παραπάνω όχημα.

 

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ξάνθης.