Kαλέσματα για το Σάββατο: Πανευρωπαική κινητοποίηση κατά του ρατσισμού.

Η Ξάνθη είναι μια από τις 8 ελληνικές πόλεις που συμμετέχουν στην Πανευρωπαϊκή Κινητοποίηση, το Σάββατο 17 Μάρτη  (12.00) κατά του ρατσισμού, του φασισμού, του πολέμου και της φτώχειας. Καλέσματα απευθύνουν διάφοροι πολιτικοί και συνδικαλιστικοί φορείς, κάτω από το κοινό πλαίσιο της ΚΕΕΡΦΑ: 

Με ένα διεθνές και πανελλαδικό μπαράζ δεκάδων κινητοποιήσεων κατά του φασισμού και του ρατσισμού ενώνει τις δυνάμεις του ένα κίνημα που βγαίνει στους δρόμους με την στήριξη συνδικάτων, κοινοτήτων μεταναστών, κινήσεων αλληλεγγύης στους πρόσφυγες, Δήμων και δημοτικών κινήσεων, φοιτητικών συλλόγων, ανθρώπων των Γραμμάτων και των τεχνών, κινήσεων και συλλογικοτήτων γυναικών, της LGTBQI κοινότητας, των αναπήρων.

Στην Αθήνα διαδηλώνουμε στην Ομόνοια στις 3μμ με πορεία προς τα γραφεία της ΕΕ. Ανάμεσα τους η ΑΔΕΔΥ, σωματεία νοσοκομείων, ο Δήμος Αθήνας, 138 άνθρωποι των Γραμμάτων και των Τεχνών που υπέγραψαν σχετική διακήρυξη, η ΚΕΕΡΦΑ και όλες οι αντιρατσιστικές κινήσεις.Καλούν πάνω από 50 φορείς. Διαδηλώσεις γίνονται την ίδια μέρα σε Θεσσαλονίκη, Αγ.Βενιζέλου 12 μεσ και σε Πάτρα, Βόλο, Γιάννενα, Ξάνθη, Ηράκλειο, Χανιά, στο χοτσπότ της Μόρια στη Λέσβο, Πρέβεζα, Τρίκαλα, Λαμία.

Διεκδικούμε να μπει τέλος στην ασυλία των νεοναζί της Χρυσής Αυγής, να προχωρήσει η δίκη, να ολοκληρωθεί και να μπει στη φυλακή όλη οι ηγεσία της που οργάνωσε και εκτέλεσε τις δολοφονίες του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάτ Λουκμάν και τις επιθέσεις. Να μπουν αμέσως στη φυλακή οι υπεύθυνοι των τελευταίων επιθέσεων με πρωτοστάτη τον Σ.Δεβελέκο, του πυρήνα των νεοναζί της Χρυσής Αυγής στον Πειραιά. 

Διεκδικούμε να μπει τέλος στις ρατσιστικές συμφωνίες ΕΕ-Τουρκίας-Λιβύης, να σταματήσουν οι μαζικοί πνιγμοί στη μεσόγειο, τα δουλοπάζαρα μεταναστών στη Λιβύη, ο εγκλωβισμός των προσφύγων στα νησιά του Αιγαίου, ο αποκλεισμός τους σε στρατόπεδα-γκέτο. Ώρα να ανοίξουν τα σύνορα, να πάρουν άσυλο και χαρτιά, στέγη και περίθαλψη, ιθαγένεια τα παιδιά των μεταναστών χωρίς αποκλεισμούς.

Σε  80 πόλεις, σε πάνω από 15 χώρες θα πραγματοποιηθούν κινητοποιήσεις με αφορμή τη Διεθνή Μέρα Δράσης 17 Μάρτη ενάντια στον φασισμό και την άνοδο της ακροδεξιάς, αλλά και τις ρατσιστικές πολιτικές των στρατοπέδων και των κλειστών συνόρων που τους στρώνουν το δρόμο. 

Στη Γερμανία, καλούνται κινητοποιήσεις σε 33 μικρές και μεγάλες πόλεις ανάμεσά τους το Βερολίνο, τη Βρέμη, το Αμβούργο, την Φρανκφούρτη. Στο Βερολίνο, η μεγάλη διαδήλωση θα πάει στα γραφεία του AfD.
 
Στη Βρετανία διαδηλώσεις θα γίνουν στο Λονδίνο, στο οποίο μαζί με την Αθήνα παραδοσιακά γίνονται οι μεγαλύτερες κινητοποιήσεις, αλλά και στην Γλασκόβη στην Σκωτία και στο Κάρντιφ στην Ουαλία. 
 
Στη Γαλλία μεγάλο αναμένεται να είναι το συλλαλητήριο που θα γίνει στο Παρίσι και θα ξεκινήσει από την Όπερα. Διαδηλώσεις θα γίνουν επίσης στις 18 Μαρτίου στο Άμστερνταμ στην Ολλανδία και στις 24 Μαρτίου στις Βρυξέλλες στο Βέλγιο, στην έδρα της ΕΕ. Στο ισπανικό κράτος διαδηλώσεις θα γίνουν στο Αλικάντε και στην Καταλονία στη Βαρκελώνη.
 
Στην Πολωνία φέτος θα γίνουν διαδηλώσεις και διαμαρτυρίες σε 10 πόλεις με τις μεγαλύτερες από αυτές να έχουν καλεστεί στην Βαρσοβία, το Μπρέσλαου και το Γκντάνσκ. Ενάντια στον άγριο αντισημιτισμό και την ρατσιστική πολιτική της κυβέρνησης που έχει τροφοδοτήσει την άνοδο της ακροδεξιάς, το αντιφασιστικό κίνημα της Πολωνίας συνεχίζει να οργανώνει την αντίσταση.
 
Στη διαδήλωση στη Βιέννη φέτος ήδη καλούν πάνω από 50 συλλογικότητες, ενδεικτικό της ανησυχίας και του ξεσηκωμού που έχει προκαλέσει η συμμετοχή της ακροδεξιάς και των φασιστών για πρώτη φορά στην κυβέρνηση από την δεκαετία του ’30 ενώ στην κεντρική Ευρώπη διαδηλώσεις έχουν ανακοινωθεί επίσης στην Τσεχία, στην Πράγα και στην Ουγγαρία στην Βουδαπέστη. Στην Δανία διαδηλώσεις θα γίνουν σε τρεις πόλεις, την Κοπεγχάγη, το Άαρχους και το Όντενσε.
 
Στην Κύπρο το δικοινοτικό συλλαλητήριο θα γίνει στις 11πμ στη Λευκωσία, στον κυκλικό κόμβο του ΟΧΙ, με ομιλητές των γγ του ΑΚΕΛ Α.Κυπριανού, τον Χασάν Φελέκ, πρόεδρο της τουρκοκυπριακής συνδικαλιστικής οργάνωσης Dev-Is και εκπρόσωπο των μεταναστών. Στην κινητοποίηση καλούν πάνω από είκοσι συνδικάτα, συλλογικότητες και οργανώσεις. Στην Τουρκία, θα γίνει κινητοποίηση στην Κωνσταντινούπολη με κάλεσμα της οργάνωσης Antikapitalister και του DurDe (Ενάντια στιον ρατσισμό και τον εθνικισμό, ενώ στην Ελλάδα ήδη έχουν καλεστεί συλλαλητήρια σε 9 πόλεις.
 
Μεγάλες αντιρατσιστικές διαδηλώσεις θα γίνουν και στην άλλη πλευρά του πλανήτη, στον Ειρηνικό, στις 18 Μάρτη, στην πρωτεύουσα της Κορέας, Σεούλ και στις 25 Μάρτη, στην καθολική Κυριακή των Βαϊων σε 9 τουλάχιστον πόλεις της Αυστραλίας (ανάμεσά τους το Σίντνεϊ, η Μελβούρνη, η Καμπέρα, το Μπρίσμπεϊν, η Αδελαΐδα ενάντια στην ρατσιστική πολιτική των απελάσεων και της απάνθρωπης φυλάκισης μεταναστών και προσφύγων σε νησιά του Ειρηνικού.

ΜΑΣ ΚΑΛΟΥΝ:
Συνδικάτα
ΑΔΕΔΥ, ΟΕΝΓΕ, ΕΙΝΑΠ, Σωματεία εργαζόμενων νοσοκομείων Άγιος Σάββας, Αγλαϊα Κυριακού, Γεννηματάς, Αττικό, Σωτηρία, Αγία Όλγα, Ερυθρός, Γ’ ΕΛΜΕ Αθήνας, Πανελλήνιο Σωματείο Εκτακτου Προσωπικού ΥΠ.ΠΟ, Σωματείο εργαζόμενων Ασπροφώς, ΣΕΛΜΑ, Σύλλογος Υπαλλήλων ΓΓ Βιομηχανίας (ΥΠΑΝ), Εργαζόμενοι Βυζαντινό Μουσείο 
Σχολές
ΣΓΤΚΣ και ΣΕΥΠ ΤΕΙ Αθήνας, ΣΕΜΦΕ, Μεταλλειολόγοι ΕΜΠ 
Κοινότητες Μεταναστών
Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδας “Η Ενότητα”, Μπαγκλαντεσιανή Κοινότητα, Οργάνωση Ενωμένων Γυναικών Αφρικής, Κοινότητα Σενεγαλέζων, Δίκτυο Κοινοτήτων Μεταναστών Αφρικής, Αιγυπτιακή Κοινότητα, πρόσφυγες από το camp Σχιστού, Κατάληψη Στέγης Προσφύγων και Μεταναστών Νοταρά 26, Κατάληψη Χώρος Στέγασης Προσφύγων City Plaza, Κατάληψη Στέγης Προσφύγων Αχαρνών 22, Κατάληψη Στέγης Προσφύγων Σπύρου Τρικούπη 17 
Φορείς-Συλλογικότητες
ΚΕΕΡΦΑ, Πρωτοβουλία για το Κλείσιμο των Γραφείων Ορμητηρίων της Χρυσής Αυγής, Πρωτοβουλία Ανθρώπων των Γραμμάτων και των Τεχνών για τις 17 Μάρτη, ΣΥΠΡΟΜΕ, Κίνηση Απελάστε το Ρατσισμό, Κοινωνικό Ιατρείο Νέας Φιλαδέλφειας, Αντιφασιστικός Συντονισμός Καλλιθέας-Μοσχάτου, Αντιφασιστικός Συντονισμός Αθήνας-Πειραιά, Αλληλεγγύη Πειραιά, Ανοιχτό Σχολείο Μεταναστών Πειραιά, Παμπειραϊκή Πρωτοβουλία Υποστήριξης Προσφύγων και Μεταναστών, Κίνηση Χειραφέτησης Ατόμων Με Αναπηρία “Μηδενική Ανοχή”, Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων 3ου Διαμερίσματος Δήμου Αθήνας, Λέσχη Αλληλεγγύης Νέου Κόσμου 
Δημοτικά συμβούλια και κινήσεις
Δήμος Αθήνας, δήμος Νίκαιας-Ρέντη, Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών Δήμου Αθήνας, Ανοιχτή Πόλη, Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας, Ανταρσία στην Κοκκινιά, Αριστερή Κίνηση Περιστερίου 
Οργανώσεις
ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΛΑΕ 
Άνθρωποι των Γραμμάτων και των Τεχνών

Η ΕΛΜΕ Ξάνθης

Η ΕΛΜΕ Ξάνθης συμμετέχει, όπως κάθε χρόνο, στις κινητοποιήσεις που διοργανώνονται στα πλαίσια της «Διεθνούς ημέρας ενάντια στον φασισμό και τον ρατσισμό».
Το Σάββατο 17/3 διοργανώνονται αντιρατσιστικά αντιφασιστικά συλλαλητήρια  δεκάδες πόλεις σε Ελλάδα, Βρετανία, Αυστρία, Γαλλία, Γερμανία, Πολωνία, Κύπρο, Τουρκία, Δανία, Ολλανδία, Ιρλανδία, ΗΠΑ, Αυστραλία, Ν.Κορέα.
Συμμετέχουμε μαζικά.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ξάνθης

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί τους εργαζόμενους και την νεολαία στα μεγάλα συλλαλητήρια στις 17 Μάρτη, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις. Είμαστε κομμάτι ενός μεγάλου διεθνούς κινήματος που θα διαδηλώνει την ίδια μέρα σε δεκάδες πόλεις σε όλο τον κόσμο, ενάντια στο ρατσισμό και τους φασίστες.

Η E.E των στρατοπέδων συγκέντρωσης, των «φραχτών» και της ισλαμοφοβίας δυνάμωσε την ακροδεξιά και τους φασίστες. Η άνοδος της ακροδεξιάς και των φασιστών στις ιταλικές εκλογές είναι δικιά τους ευθύνη. Οι κυβερνήσεις της ΕΕ με τις ρατσιστικές συμφωνίες με την Τουρκία και την Λιβύη έχουν μετατρέψει το δικαίωμα στο άσυλο σε κουρέλι. Χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες πνίγονται στη Μεσόγειο, δουλεμπόριο μεταναστών εμφανίστηκε στη Λιβύη, πρόσφυγες είναι απομονωμένοι στα νησιά-φυλακές του Αιγαίου.

Διαδηλώνουμε για να απαιτήσουμε ότι η δίκη των νεοναζί της Χρυσής Αυγής θα επιταχυνθεί, θα ολοκληρωθεί και θα στείλει επιτέλους τους δολοφόνους στη φυλακή.

Δεν ανεχόμαστε η ΕΡΤ και τα ΜΜΕ να προβάλλει τους νεοναζί φονιάδες, αυτή την εγκληματική ναζιστική συμμορία λες και είναι άλλο ένα νόμιμο πολιτικό κόμμα.

Δεν ανεχόμαστε να λειτουργούν Γραφεία-ορμητήρια στις γειτονιές για να συνεχίζουν τις ρατσιστικές και δολοφονικές επιθέσεις όπως μόλις λίγες μέρες πριν στον Πειραιά. Δεν θα τους επιτρέψουμε να παριστάνουν τους «πατριώτες» μ’ αφορμή το μακεδονικό και τα «εθνικά θέματα» και να ξαναβγάζουν στους δρόμους τα τάγματα εφόδου.

Απαιτούμε να ανοίξουν τα σύνορα, να μετακινούνται ελεύθερα οι πρόσφυγες από τα νησιά προς την ενδοχώρα και την Ευρώπη. Να αποκτήσουν άσυλο και στέγη βάζοντας τέλος στον αποκλεισμό στα στρατόπεδα γκέτο έξω από τις πόλεις και στις απελάσεις που επέβαλε η κυβέρνηση και η ΕΕ.   Νομιμοποίηση όλων των μεταναστών, ίσα δικαιώματα για όλους. Μαζί ενωμένοι παλεύουμε για δουλειές, σπίτια και ανθρώπινους μισθούς για όλους.

Οι φλόγες των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και του πολέμου στην Μ. Ανατολή, την Αφρική και την Ασία πυρπολούν τα δικαιώματα των προσφύγων. Είμαστε ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και την αντιδραστική εξωτερική πολιτική της ελληνικής κυβέρνησης που διεκδικεί να συμμετάσχει ως «στρατηγικός εταίρος» στα εγκλήματα του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού, οικοδομεί τον αντιδραστικό άξονα Ελλάδας-Ισραήλ-Αιγύπτου-Κύπρου επιδιώκοντας ανταλλάγματα που θα αναβαθμίσουν τη θέση του ελληνικού καπιταλισμού στην περιοχή.

  • Στοπ στις ρατσιστικές συμφωνίες της ΕΕ με Τουρκία και Λιβύη
  • Το ΝΑΤΟ κλείστε, τα σύνορα ανοίξτε!
  • Καταδίκη των ναζί της Χρυσής Αυγής, να κλείσουν τα «γραφεία» ορμητήρια των δολοφόνων του Π. Φύσσα
  • Ενάντια στον ιμπεριαλισμό, τον εθνικισμό, τον φασισμό και τον πόλεμο

ΑΘΗΝΑ Ομόνοια 3μμ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Άγαλμα Βενιζέλου, 12 μ
ΠΑΤΡΑ Πλ. Γεωργίου, 12 μ
ΓΙΑΝΝΕΝΑ Περιφέρεια,  12 μ
ΧΑΝΙΑ Πλ. Αγοράς, 12 μ
ΗΡΑΚΛΕΙΟ Πλ. Ελευθερίας, 12 μ
ΒΟΛΟΣ Πλ. Ελευθερίας 6μμ
ΞΑΝΘΗ Κεντρική Πλατεία,12 μ