Η Επιτελική Δομή ΕΣΠΑ – Τομέα Παιδείας ανακοίνωσε ότι έχουν εξασφαλιστεί χρηματοδοτήσεις ύψους 68.651.000,00€ για προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού στην εκπαίδευση και εργαστηριακού εξοπλισμού των ΕΠΑΛ και ΙΕΚ. 

Οι σχολικές μονάδες που θα επωφεληθούν ανέρχονται σε 9.328, σύμφωνα με την καταγραφή αναγκών που έχει αποτυπωθεί από τις Περιφερειακές Διευθύνσεις Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης.

Ο εξοπλισμός ΤΠΕ περιλαμβάνει ενδεικτικά σταθερούς και φορητούς Η/Υ, εκτυπωτές, βιντεοπροβολείς, διαδραστικά συστήματα, σετ Ρομποτικής και λοιπό περιφερειακό εξοπλισμό. Ο εργαστηριακός εξοπλισμός περιλαμβάνει ενδεικτικά εξοπλισμό των ειδικοτήτων: Πληροφορικής, Ηλεκτρονικής,
Ηλεκτρολογίας, Μηχανολογίας, Εφαρμοσμένων Τεχνών, Γεωπονίας, Υγείας και Πρόνοιας, κλπ.

Για την περιφέρεια ΑΜΘ προβλέπονται 2,9 εκατ .ευρώ για τις 671 σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και 2 εκατ. ευρώ για τα 25 ΕΠΑΛ και ΙΕΚ της Περιφέρειας.

Οι χρηματοδοτήσεις γίνονται μέσω των Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων (ΠΕΠ) 2014-2020 καθώς και του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση 2014- 2020»(Ε.Π. ΑΝΑΔ ΕΔΒΜ).