Ομιλία στο ξενοδοχείο Ζητα Παλλάς και συνέντευξη τύπου παραχώρησε ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης, στο πλαίσιο επίσκεψής του στην Ξάνθη. Ο πρώην Υπουργός μίλησε σε εκδήλωση της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης ενώ στη συνέντευξη τον συνόδευαν, ο Πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ Ηλίας Οικονόμου, ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Νίκος Κιατίπης, ο Σύμβουλος Επικοινωνίας του Προέδρου της ΝΔ Μακάριος Λαζαρίδης και ο βουλευτής Έβρου Αναστάσιος Δημοσχάκης.

Στη συνέντευξή του αναφέρθηκε στις επισκέψεις του στην περιοχή, την πολιτική κατάσταση και τη βεβαιότητά του για νίκη της ΝΔ στις επόμενες εκλογές ενώ σχολίασε και τα πρόσφατα γεγονότα στον Έβρο. Πάντως ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ απέφυγε να πει οτιδήποτε για τις εσωκομματικές διαδικασίες και για τη στελέχωση των ψηφοδελτίων σημειώνοντας ότι δεν φέρνει καμία είδηση στην Ξάνθη.

Στο Δ’ΣΣ και στους φορείς της περιοχής

“Πέρασα από το Δ΄Σώμα Στρατού όπως ήταν υποχρέωσή μου και υπό την παρούσα συγκυρία η επίσκεψη είχε διπλή αξία καθώς μετέφερα το μήνυμα της ΝΔ του σεβασμού και της εμπιστοσύνης στους άνδρες και τις γυναίκες των ενόπλων δυνάμεων” είπε ενώ επισκέφθηκε το Δήμο Μύκης, όπου συνάντησε το Δήμαρχο και το Δημοτικό ΣΥμβούλιο. “Η ΝΔ πιστεύει σε μια πολιτική ευρωπαϊκή, αρμονικής συνύπαρξης και ανθρωπίνων δικαιωμάτων” είναι το μήνυμα που μεταφέρει σε χριστιανούς και μουσουλμάνους της Θράκης.

Επίσης Ο Κωστής Χατζιδάκης συνάντησε το Δήμαρχο Ξάνθης Χ. Δημαρχόπουλο καθώς και με τον Πρόεδρο και το Δ.Σ. του ΕΒΕ Ξάνθης και το Σύνδεσμο Βιομηχάνων, από τους οποίους άκουσε τα προβλήματά τους. Σε ότι αφορά στα αναπτυξιακά ζητήματα της Θράκης σημείωσε “Υποχρέωσή μας είναι να αντιμετωπίσουμε στο μέτρο του δυνατού όλα τα προβλήματα αλλά να βλέπουμε και τις ευκαιρίες. Η Θράκη έχει μεγάλες ευκαιρίες ακριβώς λόγω της θέσης της στο χάρτη, όχι μόνο γιατί είναι στα σύνορα αλλά και γιατί η φύση την έχει προικίσει. Σε πολλές περιοχές, όπως στη Μεσσηνία πχ,έχει αλλάξει ο χάρτης της οικονομίας χάρη στον τουρισμό και αυτό δεν μπορεί να αποκλειστεί στη Θράκη, καθώς πιστεύουμε στην Ελλάδα των ευκαιριών και της ευρωπαϊκής πολιτικής.” σχολίασε.

Σύμφωνα με τις εξαγγελίες της ΝΔ, θα μειώσει ΕΝΦΙΑ κατά 30% σε δύο δόσεις και το φόρο νομικών προσώπων. “Η ΝΔ καταλαβαίνει ότι η στήριξη της επιχειρηματικότητας είναι μείζον ζήτημα και οι πόροι θα εξευρεθούν από τη μείωση δαπανών σε 9 τομείς. Η κυβέρνηση έχει εχθρότητα για τις σύγχρονες ευρωπαϊκές πολιτικές και την επιχειρηματικότητα ενώ οι όποιες κινήσεις γίνονται συνοδεύoνται από δηλώσεις αποδοκιμασίας, γιατί δεν τα πιστεύουν.”

Κριτική για το θέμα των 2 στρατιωτικών

Αναφερόμενος στο περιστατικό που σημειώθηκε στον Έβρο με τους δύο στρατωτικούς, ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ σημείωσε ότι η Ελλάδα πρέπει να υποστηρίζει την ειρηνική συνύπαρξη.  “Δεν πρέπει να μένουμε πίσω σε ένα βαλκανικό παρελθόν που δημιουργεί εχθρότητα και ανασφάλεια. Η Ελλάδα πρέπει να μείνει σε ένα καθεστώς ευρωπαϊκό με ανοιχτούς διαύλους προς της Άγκυρα αλλά και προς τις Βρυξέλλες και τις ΗΠΑ για να ενισχύει τις θέσεις της” είπε και υποστήριξε την ανάγκη υπογραφής μια αμυντικής συμφωνίας με τις Ηνωμένες Πολιτείες που κατηγόρησε την κυβέρνηση που δεν το έχει πράξει ενώ κατέληξε λέγοντας:

“Και μόνο οι δύο διαφορετικές τοποθετήσεις του Πρωθυπουργού και του Υπουργού Άμυνας για το ίδιο συμβάν περί ομηρείας, αποδεικνύουν ότι έχουμε δύο κυβερνήσεις στη συσκευασία της μίας, χωρίς συνεκτική πολιτική.”

Δεσμεύσεις της ΝΔ και προβλέψεις

Σε ότι αφορά στην οικονομική κατάσταση σημείωσε: “Μετά από 10 χρόνια κρίσης η Ελλάδα χρειάζεται περισσότερο από ποτέ ομαλότητα και αλήθεια. Η κυβέρνηση έχει πάρει διαζύγιο από αυτές τις λέξεις, έχει το παγκόσμιο ρεκόρ στα ψέμματα και τη δημαγωγία, ικανή για τρικ αλλά ανίκανη να λύσει προβλήματα, μια κυβέρνηση που διαπιστωμένα κάνει τους φτωχούς φτωχότερους. Ταυτόχρονα είναι απολύτως κυνική καθώς έχει επιβάλει 34 φόρους και μείωσε μόνο δύο σε κανάλια και καζίνο.”

Εκτίμησε ότι “όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις, παρά τις προσπάθειες της κυβέρνησης να αλλάξει το κλίμα, οδεύει προς τα αποδυτήρια και δικής μας δουλειά να εργαστούμε με σύστημα για την επόμενη μέρα. Να εκπλήξουμε ευχάριστα στην Ελλάδα και το εξωτερικό κάνοντας μια αρχή, όχι για μια νίκη της ΝΔ στις εκλογές αλλά για νίκη όλων των Ελλήνων για να κερδίσουμε τον πόλεμο της γενιάς μας.  Με αυτό το πνεύμα αντιμετωπίζουμε τις εξελίξεις και θέλουμε να κάνουμε τη διαφορά ως επόμενη κυβέρνηση και για αυτό θέλουμε να μείνουμε μακριά από το λαϊκισμό και τον ελιτισμό. Θα ακολουθήσουμε το δρόμο της ευθύνης, της σοβαρότητας, των καλών ευρωπαϊκών πρακτικών. Η Ελλάδα δεν έχει χαθεί.” υποστήριξε.

“Δεν είναι στόχος να κερδίσουμε μια εκλογική μάχη αλλά να αλλάξει η χώρα προς μια θετική εικόνα” κατέληξε.

Στην εκδήλωση που ακολούθησε παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο Περιφερειάρχης Χ. Μέτιος, ο Αντιπεριφερειάρχης Κώστας Ζαγναφέρης, οι Δήμαρχοι Χ. Δημαρχόπουλος, Γ. Τσιτιρίδης, Θ. Μίχογλου, πρώην βουλευτές και Δήμαρχοι, Πρόεδροι και εκπρόσωποι φορέων και μέλη της ΝΔ ενώ χαιρετισμό απέστειλε ο Γραμματέας του κόμματος Λ. Αυγενάκης.

????????????????????????????????????