Με ικανοποιητική συμμετοχή (τα like βέβαια στις ανακοινώσεις ήταν πολλαπλάσια!) 35 μελών του Συλλόγου αλλά και άλλων εθελοντών  έγινε ο προγραμματισμένος καθαρισμός στο μονοπάτι του Κόσυνθου, που οδηγεί από το “Μονοπάτι της Ζωής” στο κάστρο της Ξανθίππης, αναφέρει ο ΕΟΣ Ξάνθης και συνεχίζει:

Στα 700 περίπου μέτρα της διαδρομής του μονοπατιού δίπλα στο ποτάμι και συγκεκριμένα στις πλαγιές μέχρι το δρόμο Ξάνθης – Εχίνου που περνά λίγο ψηλότερα, παράλληλα με το μονοπάτι, μαζεύτηκε ένας πολύ μεγάλος όγκος σκουπιδιών κάθε είδους! Τα σκουπίδια αυτά πέταξαν συμπολίτες μας – που δεν έχουν μάθει ακόμα για την ύπαρξη κάδων σκουπιδιών – σταματώντας σε σημεία του δρόμου που προσφέρονται γι’ αυτό. Η δουλειά ήταν δύσκολη και πολύ κουραστική αφού, εκτός από τη δυσκολία περισυλλογής στις απότομες πλαγιές, υπήρχε και η δυσκολία μεταφοράς τους σε σημεία όπου μπορούν να φτάσουν τα οχήματα του Δήμου για να τα φορτώσουν.

Ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ σ’ όλους όσους αφιέρωσαν το πρωινό της Κυριακής τους στη δράση αυτή ανταποκρινόμενοι για άλλη μια φορά στο κάλεσμα του Ε.Ο.Σ. Ξάνθης και ένα ευχαριστώ στον Σύλλογο των Κατασκηνωτών που συμμετείχε!

Επειδή όμως, απ’ ότι φαίνεται, η νοοτροπία κάποιων ανθρώπων είναι δύσκολο να αλλάξει, και για να μην πάει χαμένη η σημερινή προσπάθεια, είναι απαραίτητο ο Δήμος Ξάνθης να τοποθετήσει περίφραξη στα σημεία του δρόμου όπου μπορούν να σταματήσουν αυτοκίνητα και να πετάξουν σκουπίδια. Ο Ε.Ο.Σ. Ξάνθης έχει υποβάλει ήδη σχετικό αίτημα στο Δήμο και ελπίζει να βρει ανταπόκριση σ’ αυτό !!