Φωτο Motion Team - BΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ

Στη σύλληψη δύο Γερμανών δημοσιογράφων ηλικίας 31 και 33 ετών προχώρησε η αστυνομία το μεσημέρι της Παρασκευής σε στρατιωτική περιοχή στον Έβρο. Οι δύο συλληφθέντες μεταφέρθηκαν στο αστυνομικό τμήμα του Διδυμοτείχου και το Σάββατο θα πάνε στον εισαγγελέα.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά ένας άνδρας, γεννημένος το 1987, και μια γυναίκα, γεννημένη το 1985, συνελήφθησαν περίπου στις 3.30 το μεσημέρι σε απαγορευμένη στρατιωτική περιοχή στον Έβρο.

Οι δύο δημοσιογράφοι δήλωσαν ότι δεν γνώριζαν πως έχουν μπει σε απαγορευμένη περιοχή.

Την υπόθεση έχει αναλάβει το αστυνομικό τμήμα Διδυμοτείχου και οι δύο συλληφθέντες αύριο θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα..

Σε επικοινωνία που είχε η ΕφΣυν, αργά το βράδυ της Παρασκευής, με τον έναν από τους δύο Γερμανούς δημοσιογράφους, αυτός ανέφερε ότι πραγματοποιούσαν ρεπορτάζ για το κρατικό γερμανικό δίκτυο ARD και ακολουθούσαν την πορεία προσφύγων, οι οποίοι είχαν φύγει από τη Γερμανία και επέστρεφαν στην Τουρκία.

Σύμφωνα με τον Γερμανό δημοσιογράφο, ο παράνομος διακινητής που μετέφερε τους πρόσφυγες, τους παράτησε χθες σε νησίδα μέσα στον ποταμό Έβρο και έφυγε. Αυτή τη στιγμή, πέντε πρόσφυγες βρίσκονται στη νησίδα, ενώ -όπως καταγγέλλει ο Γερμανός δημοσιογράφος- ούτε οι ελληνικές ούτε οι τουρκικές αρχές πραγματοποιούν κάποια κίνηση για να τους προσεγγίσουν. Όπως τόνισε, οι πρόσφυγες δεν έχουν τρόφιμα μαζί τους.

Πηγές από την αστυνομία ανέφεραν, λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Παρασκευής στην efsyn.gr, ότι έχουν ενημερωθεί για την κατάσταση που υπάρχει, καθώς και ότι δυνάμεις της αστυνομίας σπεύδουν στην περιοχή για να επιληφθούν.

Το κανάλι γερμανικό κανάλι επιβεβαίωσε ότι έχουν συλληφθεί δύο Γερμανοί δημοσιογράφοι, οι οποίοι εντοπίστηκαν σε απαγορευμένη στρατιωτική περιοχή. Από το ARD ανέφεραν ότι οι δύο δημοσιογράφοι είχαν ζητήσει άδεια για να βρεθούν στην περιοχή, αλλά δεν είχαν λάβει απάντηση. Η εκτίμηση από τη γερμανική πλευρά είναι πως οι συλληφθέντες θα αφεθούν ελεύθεροι.

Απο την Εφημερίδα των Συντακτών

Διαβάστε ακόμη: Ελεύθεροι αφέθηκαν οι Γερμανοί δημοσιογράφοι