Την προηγούμενη χρονιά – μετά από τέσσερις σχεδόν μήνες σκληρής δουλειάς – εντάχθηκε στο Δίκτυο Μονοπατιών γύρω από την πόλη της Ξάνθης μια νέα διαδρομή δύο χιλιομέτρων, που οδηγεί από τη γέφυρα του Σαμακώβ στο Κάστρο της Ξανθίππης. Από εκεί μπορεί κανείς να συνεχίσει για Αυγό και Μακάριο ή να επιστρέψει στην παλιά πόλη από τα άλλα μονοπάτια του κάστρου της Ξανθίππης.

Περνώντας από την νέα πεζογέφυρα του Κόσυνθου στο Νησάκι, συνεχίζει στο πρώτο τμήμα του γνωστού Μονοπατιού της Ζωής και αφού βγει λίγο ψηλότερα, κινείται δίπλα στον ποταμό προσφέροντας στον επισκέπτη τοπία εξαιρετικής φυσικής ομορφιάς.

“Δυστυχώς  το τμήμα αυτό έχει χρησιμοποιηθεί από συμπολίτες σαν σκουπιδότοπος  με αποτέλεσμα να καταστρέφεται η μαγεία της διαδρομής αναφέρει ο ΕΟΣ Ξάνθης που οργανώνει καθαρισμό την επόμενη Κυριακή  11/3/2018 , ώστε να απαλλαγεί το νέο αυτό μονοπάτι από την κακή αυτή εικόνα του και να προσφέρει πραγματική απόλαυση στους χρήστες του.

Καλούμε λοιπόν όλους εσάς που χρησιμοποιείτε το μονοπάτι, αλλά και όσους δεν το έχουν γνωρίσει ακόμα, να βοηθήσετε ώστε να έχουμε μια πραγματικά απολαυστική διαδρομή δίπλα στο όμορφο ποτάμι της πόλης μας. Το μόνο που χρειάζεται να φέρετε είναι η καλή σας διάθεση.Ραντεβού στις 9:00 στην είσοδο του Μονοπατιού της Ζωής.” αναφέρει ο ΕΟΣ Ξάνθης.

Πληροφορίες: Παναγιώτης Ντούμας 697719981