Το Βιβλιοπωλείο  ΔΥΟ προσκαλεί στη παρουσίαση βιβλίου του βραβευμένου σκηνοθέτη  Δημήτρη Αθανίτη ‘ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ’  την Τετάρτη 14 Μαρτίου στις 20:00 στο χώρο του βιβλιοπωλείου.

Για το βιβλίο θα μιλήσει ο Γιάννη Στεφανίδης,  ραδιοφωνικός παραγωγός

Το βιβλίο

Στις «Μυστικές Συναντήσεις» ο Δημήτρης Αθανίτης μιλά για τις κινηματογραφικες συναντήσεις του με μια σειρά από πρόσωπα που ανήκουν σε μια ανθολογία του άκρως ιδιαίτερου.

 Σ’ αυτή την εκπληκτική πινακοθήκη προσώπων που η γκάμα τους ξαφνιάζει, παρελαύνουν σταρ, διάσημοι συγγραφείς και σκηνοθέτες μαζί με πρόσωπα άγνωστα ή σχεδόν περιθωριακά,όλοι τους αναπόσπαστα κομμάτια μιας προσωπικής μυθολογίας.

Από τον Κλωντ Σαμπρόλ, τον Μπεν Γκαζάρα και τη Νίκο, μέχρι τον Θανάση Βέγγο, τη Λένα Κιτσοπούλου, την Μαργαρίτα Καραπάνου και τον Μιχάλη Κακογιάννη, μια σειρά από προσωπικές συναντήσεις που ο Αθανίτης συνθέτει σε μια ενιαία ιστορία με τη δύναμη της μαρτυρίας αλλά και τη γοητεία του απροσδόκητου. 

Ο συγγραφέας

Ο Δημήτρης Αθανίτης είναι σκηνοθέτης. Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπουδασε σινεμά και αρχιτεκτονική. Είναι μέλος της Ευρωπαικής και της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Η τελευταία ταινία του Invisible (2016) κέρδισε 14 διεθνή Βραβεία κι έχει παρουσιαστεί σε πάνω απο 35 φεστιβάλ σε όλο τον κόσμο. Η ταινία του 2000+1 Στιγμές (2001) επιλέχτηκε από τον αυστραλό κριτικό Bill Mousoulis ανάμεσα στις 10 καλύτερες στον κόσμο για το 2001 στο Senses of Cinema. Η πρώτη ταινία του Αντίο Βερολίνο (1994)κέρδισε το Ειδικό Βραβείο της Επιτροπή στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης ενώ η δεύτερη Καμιά Συμπάθεια Για Τον Διάβολο (1997) ήταν υποψήφια για τον Χρυσό Αλέξανδρο και κέρδισε το Βραβείο Ερμηνείας με τη Λένα Κιτσοπούλου.

 Άλλες ταινίες του: Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας (1999), Η Πόλη των Θαυμάτων (2005), Τρεις Μέρες Ευτυχίας (2012).  


Οι Μυστικές Συναντήσεις είναι το πρώτο του βιβλίο.