Δεν είναι ανέφελο το εγχείρημα του νέου φορέα της σοσιαλδημοκρατίας όπως προκύπτει από τις κόντρες και τη δυσαρέσκεια που εκφράζεται για τις διαδικασίες κεντρικά αλλά και τοπικά.  

Μετά από διαδοχικές αλλαγές στο πλάνο για το συνέδριο και τους συνέδρους, τελικά η ηγεσία αποφάσισε να μην γίνουν εκλογές και να συμμετάσχουν όλοι όσοι εκδήλωσαν πρόθεση.

Τη δυσφορία του εκφράζει ο Γραμματέας της Νομαρχιακής του ΠΑΣΟΚ Ανέστης Αντωνιάδης, όπως και άλλα στελέχη της τάσης Ανδρουλάκη. Σε ανάρτησή του εκφράζει το φόβο ότι το επικείμενο συνέδριοα θα είναι η “τρίτη αυτοκαταστροφική και ίσως τελειωτική πράξη του χώρου” και αναφέρει, μεταξύ άλλων:

Πριν λίγες ώρες λοιπόν μάθαμε στα πλαίσια της δημοκρατικότητας ότι δεν θα γίνουν εκλογές και πάμε όλοι σε ένα συνέδριο, αρά όλα πάνε στο βρόντο και φυσικά για την αξιοπρέπεια, την αξιοπιστία μας, και τον χρόνο μας δεν ρωτηθήκαμε και γιατί αλώστε να ερωτηθούμε. Απορώ επίσης την δημοκρατικότητα μας έπρεπε να την αποδείξουμε μετά από 2 αναβολές και μια ματαίωση των εκλογών. Γιατί δεν είπαμε εξ αρχής πάμε σε ένα αριστίνδην συνέδριο. Τι μετρούσαμε, τι δεν μας βγήκε, τι προσδοκούσαμε;

Το ίδιο ανοικτά, μαζικά και δημοκρατικά θα αποφανθεί η νέα ΚΕ να είναι διορισμένη.
Το ίδιο ανοικτά, μαζικά και δημοκρατικά θα αποφανθεί οι νέες ΝΕ ανά νομό του ΚΙΝ.ΑΛΛ να είναι διορισμένες.
Ίσως και είμαι βεβαίως πλέον το ίδιο ανοικτά, μαζικά και δημοκρατικά θα αποφανθούν και τα ψηφοδέλτια, εάν προκύψουν εκλογές.
Αφού λοιπόν κάνουμε όλα αυτά το ίδιο ανοικτά, μαζικά και δημοκρατικά θα αποφανθεί ο κόσμος προφανώς να μας δώσει την δύναμη που μας αξίζει. Την ΜΟΝΟΨΗΦΙΑ!

Επειδή όμως για την χώρα οι στιγμές είναι κρίσιμες και δεν έχουμε περιθώρια να αφανιστεί ο χώρος για τις φιλοδοξίες του οποιουδήποτε, εμείς οι λιγότερο δημοκράτες πρέπει να πάμε και να απαιτήσουμε:

1. Η Κεντρική Επιτροπή να είναι όλη εκλεγμένη.
2. Οι νέες Νομαρχιακές που θα προκύψουν να είναι εκλεγμένες
3. Οι υποψήφιοι που επιθυμούν να εκτεθούν να τεθούν στην διάθεση των μελών να αποφασίσουν ποιον επιθυμούν στα ψηφοδέλτια τους, εν όψη εθνικών εκλογών.
4. Να καταθέσουμε μια σύγχρονη, πολιτική και κυρίως ευρωπαϊκή πρόταση για τον χώρο που θα βασίζετε σε δυο άξονες μόνο την παραγωγή και την αξιοκρατία, τίποτε άλλο. ΜΟΝΟ.
Πρέπει να δώσουμε την μάχη πολιτικά, να ακουστούμε και κυρίως να έχουμε στο μυαλό μας ότι δεν απευθυνόμαστε στους συνέδρους, αλλά στην ίδια την κοινωνία και κυρίως στους αναποφάσιστους.

Τέλος, ζητά τη διεξαγωγή συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ μέχρι τον Ιούλιο με διαδικασίες από τη βάση.