«Έχετε περάσει κατά πολύ τα σύνορα του μίσους και του διχασμού που σπέρνετε με τις ομιλίες σας» τόνισε ο πρόεδρος της Βουλής Ν. Βούτσης απευθυνόμενος σε υψηλούς τόνους στον αρχηγό της Χρυσής Αυγής Ν. Μιχαλολιάκο που επανέλαβε από το βήμα της Βουλής τις κατηγορίες περί Τούρκων βουλευτών για τους μειονοτικούς βουλευτές της Θράκης.

Μάλιστα, ο Μιχαλολιάκος σε μια γραφική απόπειρα ζήτησε δήλωση από τους τέσσερις βουλευτές που προέρχονται από την μουσουλμανική μειονότητα για το αν … η Τουρκία είναι μητέρα πατρίδα τους, διαφορετικά είναι «παράνομα» μέλη της Βουλής.

«Ήλπιζα ότι δεν θα κάλυπτε αυτά που ακούστηκαν δύο φορές στο κοινοβούλιο» σχολίασε ο Ν. Βούτσης σχετικά με τα όσα είπε ο αρχηγός της Χ.Α. παρατηρώντας ότι «δυστυχώς όμως ο λόγος του ήταν πάρα πολύ σαφής, σπέρνει μίσος, δηλητήριο κι υποψία για Έλληνες βουλευτές». Ο Ν. Βούτσης επισήμανε ότι αυτές οι ακρότητες είναι «προφανώς προσχεδιασμένες» κι υπογράμμισε ότι ποτέ τις προηγούμενες δεκαετίες δεν έχει ξανασυμβεί κάτι παρόμοιο στην Ελληνική Βουλή.

«Δεν μπορεί να καλείται να δηλώσει αν πατρίδα του είναι η Ελλάδα, ουδείς έχει το δικαίωμα» επισήμανε ο Ν. Βούτσης σχετικά με τις «δηλώσεις» που ζήτησε ο Ν. Μιχαλολιάκος από τους βουλευτές που προέρχονται από την μουσουλμανική μειονότητα. «Έχουν εκλεγεί πολλές φορές με πλήρη συγκατάθεση των πολιτών που ζουν εκεί» συμπλήρωσε ο Ν. Βούτσης. Παρά τους «λεονταρισμούς» του περί χαράς του για τις διάψευση των «ελπίδων» του προέδρου της Βουλής, ο Ν. Μιχαλολιάκος έσπευσε να υποστηρίξει ότι δεν μίλησε ποτέ για «πράκτορες».