Μετά την ομόθυμη καταδίκη της επίθεσης Κασιδιάρη στον Μουσταφά Μουσταφά όλων των μελών της Επιτροπής Εξωτερικών από τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου, η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποίησε συνάντηση με το Βουλευτή Ροδόπης ενώ δρομολογούνται και οι εξελίξεις σε κοινοβουλευτικό επίπεδο για την διερεύνηση του επεισοδίου.

Συνάντηση με τον Μουσταφά Μουσταφά είχε την Τετάρτη το Προεδρείο και η Διεύθυνση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, κατά την οποία του εξέφρασαν την στήριξη τους μετά τη χυδαία επίθεση που δέχτηκε χθες από τον Ηλία Κασιδιάρη. Αρκετοί βουλευτές, όπως οι Χουσεΐν Ζεϊμπέκ και Αϊχάν Καραγιουσούφ κοινοποίησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την ανάρτηση του κομοτηναίου βουλευτή που ανέφερε ότι “η Δημοκρατία αντέχει ακόμη και τους διώκτες τους”

“Ο Μουσταφά, ο πιο παλιός μας βουλευτής (στις εκλογές του 1996 είχε εκλεγεί βουλευτής με τον ΣΥΝ), είναι ένα διαμάντι για την Βουλή και για το κόμμα μας”, έγραψε μετά τη συνάντηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο διευθυντής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης.

“Ο σύντροφος και βουλευτής Ροδόπης Μουσταφά είναι από τους πιο αγαπημένους και συνεπείς βουλευτές που έχω γνωρίσει. Νιώθω ευγνώμων που τον γνώρισα πριν αρκετά χρόνια και είμαστε μαζί στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. Κανένας ναζί, κανένα ούγκανο που έχει τατουάζ στο μπράτσο τη σβάστικα δε μπορεί να μιλήσει για τον Μουσταφά. Θα μας βρείτε όλους κι όλες μας μπροστά σας”, ανέφερε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Καραγιαννίδης.

Υπενθυμίζεται ότι για πολλοστή φορά η Χρυσή Αυγή δημιούργησε επεισόδιο, αυτή τη φορά σε βάρος του βουλευτή Ροδόπης ενώ στο παρελθόν αντίστοιχη επίθεση είχε δεχθεί στην ολομέλεια ο Χουσεΐν Ζεϊμπέκ.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικής Πολιτικής, Νίκος Δουζίνας και ο αντιπρόεδρος, Δημήτρης Εμμανουηλίδης, μετά από ομόφωνο αίτημα της διαρκούς επιτροπής, ζήτησαν τη λήψη μέτρων για αυτήν τη συμπεριφορά Κασιδιάρη.

«Υπήρξε μία αήθης επίθεση εκ μέρους βουλευτή της Χρυσής Αυγής προς βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος απεκλήθη πράκτορας και κατάσκοπος των Τούρκων. Υπήρξε μεγάλη αντίδραση εκ μέρους του συνόλου των βουλευτών των άλλων κομμάτων και με ομόφωνη απόφαση σήμερα στέλνουμε στον πρόεδρο της Βουλής το απόσπασμα αυτό των πρακτικών, που τυπικά έχει διαγραφεί, ώστε να ληφθούν κάποια μέτρα διότι οι δηλώσεις αυτές εναντίον συναδέλφου μας αποτελούν προσβολή, όχι μόνο προσωπική προς τον συνάδελφο, ο οποίος είναι και ένας από πιο εξαιρετικούς βουλευτές που υπάρχουν στην ελληνική Βουλή, αλλά αποτελούν προσβολή προς όλους τους βουλευτές, προς το Κοινοβούλιο, τον λαό και τους Έλληνες πολίτες που τον ψήφισαν» ανέφερε ο κ. Δουζίνας.

Τελικά ο λόγος πέφτει στην Ολομέλεια της Βουλής που θα εξετάσει και θα αποφανθεί για την ακραία συμπεριφορά της Χρυσής Αυγής. Το θέμα απασχόλησε τη σημερινή Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής και θα απασχολήσει και την επικείμενη Επιτροπή Δεοντολογίας, τη Δευτέρα 12 Μαρτίου, όπου και θα τεθούν επί τάπητος όλα τα αποσπάσματα των πρακτικών με τις υβριστικές αναφορές που έχουν πρωταγωνιστές τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής.