Αναβλήθηκε στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ξάνθης για τις 8 Νοεμβρίου 2018 η δίκη του Δημάρχου Χαράλαμπου Δημαρχόπουλου, λόγω απουσίας του στην Αθήνα.  

Στο Δήμαρχο είχε ασκηθεί από την Εισαγγελία αυτεπάγγελτη δίωξη για τον τρόπο απαλλαγής των Αντιδημάρχων από τα καθηκόντά τους, πριν τη λήξη της θητείας τους, και τον ορισμό νέων στις  26-10-2015. Επειδή σύμφωνα με τον Καλλικράτη απαιτείται προηγούμενη έγγραφη παραίτηση των Αντιδημάρχων, ο Δήμαρχος κατηγορείται για τα αδικήματα της νόθευσης εγγράφου κατ’ εξακολούθηση και της ψευδούς βεβαίωσης κατ΄εξακολούθηση

Παράσταση πολιτικής αγωγής από Τσέπελη 

Η είδηση που προέκυψε είναι ότι ο πρώην Αντιδήμαρχος Μανώλης Τσέπελης, η αντικατάσταση του οποίου είχε οδηγήσει και στη ρήξη του με το Χ. Δημαρχόπουλο, δήλωσε παράσταση πολιτική αγωγής στη δίκη και, μάλιστα, με δικηγόρο τον πρώην επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Θανάση Ξυνίδη.

Σύμφωνα με το δικηγόρο του Δημάρχου Κώστα Κουρτίδη, ο Χ. Δημαρχόπουλος έπρεπε να βρίσκεται στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΚΕΔΕ, όπου μάλιστα ήταν εισηγητής για το θέμα της συνεργασίας της ΚΕΔΕ με το Εθνικό Αστεροσκοπία προσκομίζοντας τα σχετικά έγγραφα, κώλυμα που έγινε δεκτό από τον Εισαγγελέα Μηνά Στρουμπή και το δικαστήριο.

Εκτός του Μανώλη Τσέπελη, μάρτυρες του κατηγορητηρίου είναι οι πρώην Αντιδήμαρχοι    Δέσποινα Παρτσαλίδου, Χασάν Ογλου Φερντούν, Απόστολος Αγκόρτζας