Πρόσκληση σε σύσκεψη για αντιπολεμική κινητοποίηση απέστειλε η Λαϊκή Αντίσταση για την Τρίτη 13 Μάρτη, στον αριστερό χώρο «Ρωγμή».

Αναλυτικά

Μια πυκνή ακολουθία σοβαρών και επικίνδυνων εξελίξεων που συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα, καταδεικνύει ότι τα σύννεφα του πολέμου συσσωρεύονται απειλητικά στην περιοχή μας. Οι φλόγες του, που καίνε εδώ και χρόνια στη Μέση Ανατολή, προβάλουν απειλητικές και για τους λαούς της ευρύτερης περιοχής, από την Ανατολική Μεσόγειο ως τα Βαλκάνια. Οι εμπρηστές αυτής της καταστροφής, οι ιμπεριαλιστές-φονιάδες των λαών, ανεβάζουν τον ανταγωνισμό τους σε επίπεδο παροξυσμού και οδηγούν τους λαούς σε πολύ επικίνδυνα και καταστροφικά μονοπάτια. Και οι εξαρτημένες και παράλληλα τυχοδιωκτικές αστικές ελίτ, σπεύδουν να πάρουν θέση με τις δικιές τους αντιθέσεις και επιδιώξεις –πάντα εκμεταλλεύσιμες από τα μεγάλα αφεντικά- προσθέτοντας εύφλεκτο υλικό στο ήδη υπαρκτό εκρηκτικό μίγμα.

Η μόνη απάντηση που μπορεί να δοθεί είναι η συγκρότηση και ανάπτυξη της λαϊκής πάλης:

  • Ενάντια στους φονιάδες των λαών, αμερικάνους, ρώσους και ευρωπαίους ιμπεριαλιστές, που θέλουν τους λαούς κρέας για τα κανόνια τους.
  • Ενάντια στον πόλεμο και την οποιαδήποτε απειλή ή προσπάθεια επαναχάραξης των συνόρων.
  • Ενάντια στην αστική «μας» τάξη που από τη μια έχει μετατρέψει τη χώρα σε ορμητήριο των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ, παραχωρώντας τη γη, το αέρα και τη θάλασσα της χώρας και από την άλλη αναζητά αναβαθμισμένο ρόλο αναδεικνύοντας τον τυχοδιωκτικό εθνικισμό της.
  • Ενάντια στις αντιδραστικές αστικές τάξεις των γύρω χωρών, που εναλλάσσουν την υποτέλεια με τις αλλητροτικές βλέψεις, τις προκλήσεις, τις διεκδικήσεις και το σοβινισμό.
  • Για να αναδειχθεί με τον πιο αποφασιστικό τρόπο πως η διέξοδος και η προοπτική για όλους τους λαούς της περιοχής δε βρίσκεται στις εθνικιστικές αντιπαραθέσεις, αλλά στη φιλία, την αλληλεγγύη και τον κοινό τους αγώνα.

Η Λαϊκή Αντίσταση-Αριστερή, Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία καλεί πολιτικές οργανώσεις, συλλογικότητες, σχήματα, αγωνιστές και αγωνίστριες, σε ανοιχτή σύσκεψη την Τρίτη 13 Μάρτη στις 7:00 μ.μ. στον αριστερό χώρο «Ρωγμή» (Μ. Βόγδου 20, 4ος όροφος), έτσι ώστε μέσα από την πιο πλατειά αντιπολεμική, αντιιμπεριαλιστική, αντιεθνικιστική συσπείρωση δυνάμεων, να δοθεί άμεσα μαζική απάντηση σε όσα δραματικά και επικίνδυνα συντελούνται στην ευρύτερη περιοχή μας.