Σε ποινή 40 μηνών κατά συγχώνευση καταδίκασε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ξάνθης τον πρώην Αντιδήμαρχο Απόστολο Αγκόρτζα για υποθέσεις που αφορούν στην ξενοδοχειακή του επιχείρηση, στο 4ο χλμ της ΕΟ Ξάνθης-Δράμας.

Η υπόθεση έχει πολιτικό υπόβαθρο καθώς έφτασε στη δικαιοσύνη μετά από έντονη διαμάχη που ξέσπασε όταν ο Απόστολος Αγκόρτζας καθαίρεσε την εξέδρα του Κυβερνείου μόλις ανέλαβε καθήκοντα Αντιδημάρχου εφαρμόζοντας την πολιτική της νυν δημοτικής αρχής. Τότε είχε μηνυθεί από τους επιχειρηματίες Μ. Φανουράκη και Π. Σταυρακάρα ενώ η ειρωνεία της υπόθεσης είναι ότι σήμερα και ο Α. Αγκόρτζας διαφοροποιείται πολιτικά από επιλογές της δημοτικής αρχής.

Το δικαστήριο τον καταδίκασε για απάτη κατ’ εξακολούθηση με πρόκληση μεγάλης ζημιάς και τον αθώωσε για το αδίκημα της διατάραξης της ασφάλειας των συγκοινωνιών όπως και για το αυτό της παροχής ακατάλληλου νερού που προορίζεται για ανθρώπινη κατανάλωση, για τα οποία κατηγορείτο. Καταδικάστηκε επίσης με ποινή 9 μηνών συνεργάτης τους στην επιχείρηση και αθωώθηκε μηχανικός που κατηγορήθηκε για πλαστή βεβαίωση.

Βασικό ζήτημα της υπόθεσης αν το ξενοδοχείο ανήκει στο Δήμο Ξάνθης ή το Δήμο Μύκης, με το δικαστήριο να αποφαίνεται, τελικά, ότι ανήκει στο Δήμο Ξάνθης  στον οποίο δεν έχουν αποδοθεί τα αναλογούντα δημοτικά τέλη. Κατέθεσαν υπηρεσιακοί παράγοντες, δημοτικοί σύμβουλοι και άλλοι εμπλεκόμενοι σε μια πολύωρη διαδικασία. Το δικαστήριο έκρινε σύμφωνα με την πρόταση του εισαγγελέα που ήταν καταδικαστική.