Η ομαλότητα αποκαθίσταται στη ΣΕΚΑΠ του Ιβάν Σαββίδη μετά την απόφαση του Μονομελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Κομοτηνής, που ανέστειλε τη διαδικασία αναγκαστικής εκτέλεσης του προστίμου των 38 εκατομμυρίων (44 με τις προσαυξήσεις) που είχε επιβληθεί στην εταιρία.

Με την υπ αριθμόν Ν22/ 2018 απόφασή του έκανε δεκτή την αίτηση που είχε υποβάλλει η εταιρία δια του συνηγόρου της Αλ. Λυκουρέζου και ανέστειλε την εκτέλεση της ατομικής ειδοποίησης του τελωνείου Ξάνθης για την πληρωμή προστίμου για την υπόθεση του 2009, χρόνια πριν την εξαγορά της εταιρείας από τη Donskoy Tabak του ομίλου Σαββίδη το 2013.

Πλέον εκκρεμούν η αίτηση της εταιρίας για ανακοπή της ατομικής ειδοποίησης καθώς και αναίρεση κατά της προηγούμενης απόφασης του Διοικητικού Εφετείου που επικύρωνε το πρόστιμο, στο Συμβούλιο Επικρατείας.

Εργαζόμενοι: Η αβεβαιότητα έπληττε την εταιρία

Την αίτηση αναστολής ειχαν στηρίξει και οι εργαζόμενοι στην εταιρία, θεωρώντας πως ήταν ο μόνος τρόπος για να συνεχίσει τη λειτουργία της. Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ Κομοτηνής ο Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Κώστας Γαβριηλίδης, η νέα απόφαση είναι μια καλή ανάσα για την εταιρία, τους 180 εργαζόμενους και τους χιλιάδες καπνοπαραγωγούς που έχουν συμφέρον από τη λειτουργία της εταιρίας.

Όπως σημείωσε, το τελευταίο διάστημα η εταιρία λειτουργούσε με αβεβαιότητα σε χαμηλούς ρυθμούς ενώ τώρα αποκαθίσταται η κανονικότητα. Όσο καθυστερούσε, υποστήριξε, τόσο αυξανόταν η πιθανότητα να χαθούν πελάτες και συνεργασίες της εταιρίας.