Συνέντευξη Τύπου λίγο πριν γίνει γνωστή η απόφαση Γαβρόγλου να τον θέσει εκ νέου σε αποχή, παραχώρησε τη Δευτέρα ο Πρύτανης του ΔΠΘ Θανάσης Καραμπίνης, στην αίθουσα της Συγκλήτου, στην Πρυτανεία της Κομοτηνής. 

Το σχετικό ρεπορτάζ της ΕΡΑ Κομοτηνής, αναφέρει:

Δεν διώκομαι, δεν υπάρχει καμιά δίωξη εναντίων μου δήλωσε ο πρύτανης του ΔΠΘ Αθανάσιος Καραμπίνης στην συνέντευξη που παραχώρησε το μεσημέρι της Δευτέρας. «Αποτελεί ηθική δικαίωση η απόφαση του ανωτάτου Δικαστηρίου το οποίο αποφάσισε ότι δεν υπάρχουν στοιχεία για τα οποία κατηγορούμαι. Είμαι εδώ για να υπερασπιστώ τα καθήκοντα του πανεπιστημίου. Ενα πανεπιστήμιο από πρωτοπόρο που ήταν άρχισαν τα φαινόμενα συρρίκνωσης του.

Ο φόβος μας είναι ότι θα συρρικνωθεί αυτή την στιγμή έχει 30566 φοιτητές 18 τμήματα σε 4 πόλεις . Ιδρύονται ομοειδή τμήματα με το δικό μας στα υπόλοιπα πανεπιστήμια εκτός από το δικό μας πανεπιστήμιο».

Κατά τα άλλα ο κ Καραμπίνης πιστεύει ότι η απόφαση του κ Γαβρόγλου να παραιτηθεί δεν είναι το ίδιου αλλά καθηγητών που διαχειρίζονται ευρωπαϊκά προγράμματα και έχουν σχέση με βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος.

Για τον κ Τουλουπίδη είπε ότι ήταν δική του πρόταση για την οποία ζητά συγνώμη. Ενώ στην ερώτηση αν πίσω από αυτόν υπάρχουν κόμματα όπως η ΝΔ ο κ Καραμπίνης το αρνήθηκε και είπε ότι ζήτησε από τα κόμματα να μην πάρουν θέση λέγοντας παράλληλα ότι δεν επιθυμεί πολιτικό αξίωμα άλλα τον ενδιαφέρει μόνο το πολυτεχνείο και .το ΔΠΘ.

Επίσης ο κ Καραμπίνης τόνισε ότι την Πέμπτη θα έχει εκ νέου συνάντηση με τον πρόεδρο του ΤΕΙ Καβάλας για την ενσωματωση του ΤΕΙ με το ΔΠΘ.

Εντωμεταξύ ο κ Καραμπίνης επανέλαβε γίνονται νέα τμήματα σε άλλα πανεπιστήμια παρόμοια με αυτά που λειτουργούν στη Θράκη όπως πολυτεχνική σχολή στα Γιάννενα, νέα σχολή στο Εθνικό και Καποδικαστριακό πανεπιστήμιο. Νέες σχολές σ την Κρήτη στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο.

Τέλος ο Καραμπίνης αναφερόμενος στη σύγκλητο που συνεδρίασε το πρωί της Δευτέρας χωρίς την παρουσία του είπε ότι ομόφωνα αποφάσισε να κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για την συνέχιση του πανεπιστημίου.

Πηγή: ΕΡΑ Κομοτηνής