Σοβαρή καταγγελία για παραποίηση πρακτικού του Δημοτικού Συμβουλίου έκανε ο επικεφαλής της παράταξης Νέα Εποχή Ιπποκράτης Καμαρίδης στη διάρκεια της συνεδρίασης του Συμβουλίου, το βράδυ της Τετάρτης. 

Σύμφωνα με την καταγγελία, στις 18-12-14 το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα την επέκταση των αρμοδιοτήτων της ΔΕΥΑΞ στη ΔΕ Σταυρούπολης μέχρι το τέλος του 2014 και αναρτά τη σχετική απόφαση στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ. Στη συνέχεια μετά δύο μήνες με ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ αντικαθιστά την πρώτη απόφαση και αναρτά μια νέα που αναφέρει ότι “αποφασίζεται η έναρξη των διαδικασιών επέκταση των αρμοδιοτήτων” με τελική ημερομηνία την 30-5-2016. Επίσης σύμφωνα με την καταγγελία του η ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ της απόφασης αλλάζει το αποφασιστικό μέρος και παρατείνει αυθαίρετα την ολοκλήρωση της επέκτασης μέχρι τις 30-5-2016 ενώ μνημονεύει το Νόμο 4315/2014 ο οποίος δημοσιεύτηκε στις 24-12-2014, δηλαδή 6 μέρες μετά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου!

Παράλληλα προσκόμισε τις δύο αποφάσεις και τις διένειμε στο Δημοτικό Συμβούλιο εν μέσω έντασης και αντεγκλήσεων με τη δημοτική αρχή.

Απαντήσεις Δημάρχου και Προέδρου Δημ. Συμβουλίου

“Στη συζήτηση είχαμε συμφωνήσει ότι η επέκταση αυτή δεν γίνεται με το πάτημα ενός κουμπιού, συμπολίτευση και αντιπολίτευση” απάντησε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιάννης Δρεμσίζης απαντώντας, και σημείωσε ότι η απόφαση έγινε εν συνεχεία “ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ” καθώς όταν ελήφθη δεν ακολούθησε την εισήγηση του θέματος αλλά προσαρμόστηκε σε άλλα δεδομένα καθώς “όλοι οι ομιλητές συμφώνησαν ότι η διαδικασία είναι χρονοβόρα και δεν επικαλεστήκαμε κανένα μεταγενέστερο νόμο.” ανέφερε λέγοντας ότι η απόφαση αφορούσε την έναρξη των διαδικασιών επέκτασης και όχι την άμεση επέκταση.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος απέδωσε την αντίδραση Καμαρίδη σε κακή ενημέρωση για το θέμα. Σημείωσε ότι το περιεχόμενο του θέματος δεν είναι αυτό που νομίζει αλλά έκτοτε έχουν δοθεί διαδοχικές παρατάσεις για το συγκεκριμένο θέμα και απασχολεί όλες τις ΔΕΥΑ της χώρας και ήδη έχει κατατεθεί προς ψήφιση νέα παράταση. Όπως είπε, αν δεν υπήρχε η ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ της απόφασης ο ίδιος θα είχε ζητήσει να ψηφιστεί εκ νέου.

Ο επικεφαλής της παράταξης Νέα Εποχή, επέμεινε λέγοντας ότι η απόφαση διορθώθηκε μήνες μετά ενώ ο νόμος που επικαλείται, είχε ψηφιστεί 6 μέρες μετά τη συνεδρίαση του  συμβουλίου και ζήτησε να  αφαιρεθούν οι υπογραφές της παράταξής του καθώς πρόκειται για θέμα που πιθανότατα θα απασχολήσει τη δικαιοσύνη.

Κόντρες και για τις αποφάσεις τιμολογιακής πολιτικής

Στην ίδια συνεδρίαση και με αφορμή άλλο θέμα, ο Μανώλης Φανουράκης επεσήμανε ότι προτού η δικαιοδοσία για την ύδρευση στη Σταυρούπολη περάσει στη ΔΕΥΑΞ, η επιχείρηση έχει πάρει απόφαση για την τιμολογιακή πολιτική. Απαντώντας ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΞ και ο Δήμαρχος ανέφεραν ότι το Δημοτικό Συμβούλιο έχει αποφασίσει να μην αλλάξει η πολιτική και ενόψει της διαβίβασης της αρμοδιότητας, το Δ.Σ. αποφάσισε στο ίδιο μήκος κύματος. Από την πλευρά της αντιπολίτευσης υπήρξαν σοβαρές κατηγορίες, ότι η απόφαση ελήφθη χωρίς να υπάρχει ακόμη η αρμοδιότητα.

Οι επίμαχες αποφάσεις στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ

DEFTERI Ω4ΩΨΩΚ8-ΨΛΨ