Ιδιαίτερα θετικό το γεγονός ότι οι Δήμοι της περιοχής στη διάρκεια της κακοκαιρίας φρόντισαν να ενημερώνουν εγκαίρως για τη λειτουργία των σχολείων. Ιδιαίτερα ο Δήμος Μύκης που είχε και τα περισσότερα προβλήματα ήταν σε επαγρύπνηση όλο το 24ωρο και τόσο την Τρίτη όσο και την Τετάρτη ειδοποίησε από το βράδυ για την αναστολή λειτουργίας των σχολείων για να αποφευχθεί η ταλαιπωρία μαθητών, γονέων, εκπαιδευτικών, μεταφορέων.

Δημοτικό Συμβούλιο στο Δήμο Ξάνθης σήμερα με αμιγώς υπηρεσιακά θέματα. Όμως γίνεται σε μια συγκυρία που έχει προηγηθεί το Καρναβάλι και οι αντιδράσεις αντιπολιτευόμενων για διάφορα θέματα, η υπόθεση του Ανάξαρχου που προκαλεί πολιτική διαμάχη και το ενδιαφέρον των γονέων ενώ δεν αποκλείεται οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης να θέσουν και άλλα θέματα προ ημερησίας διάταξης. 

Μεγάλο το ενδιαφέρον για την καλλιέργεια κάνναβης στην Ξάνθη και σίγουρα δείχνει μια διέξοδο παραγωγική. Η είσοδος μιας μεγάλης πολυεθνικής στην περιοχή με πολλές χιλιάδες στρέμματα συμβολαιακής καλλιέργειας θα είναι τεράστια υπόθεση για την εθνική και την τοπική οικονομία αν ευοδωθεί. Βέβαια, προφανώς και υπάρχουν κάποιοι που μπορεί να ενοχληθούν αλλά δεν μπορούν να εκφραστούν δημόσια γιατί θα εκτεθούν.

Τον Παναγιώτη Σγουρίδη ενέπλεξαν δημοσιεύματα στη γνωστή υπόθεση των επιδομάτων για τους εξωκοινοβουλευτικούς υπουργούς. Με τον αφοπλιστικό του τρόπο απάντησε ότι χρησιμοποίησε μόνο 50 ευρώ το μήνα για ένα ενοικιαζόμενο δωμάτιο στο Αιγάλεω και ότι αισθάνεται περήφανος που έμενε στο Αιγάλεω το διάστημα που ήταν Υφυυπουργός Μεταφορών.

Πάντως, στην ουσία του το επίδομα μοιάζει απολύτως λογικό για έναν επαρχιώτη που καλείται να αναλάβει υπουργείο ως εξωκοινοβουλευτικός, με αποδοχές υποδεέστερες των βουλευτών και με την υποχρέωση να είναι σχεδόν μόνιμα στην Αθήνα. Το ηθικό ζήτημα προκύπτει όταν κάποιος διαθέτει κατοικία στην πρωτεύουσα ή υπέρογκη περιουσία. Ορθώς καθιερώθηκε (και με τις ψήφους και της αντιπολίτευσης) και κακώς καταργείται ενώ θα έπρεπε να συνοδευτεί, απλώς, με εισοδηματικά κριτήρια.

Ως προς την υπόθεση της Ράνιας Αντωνοπούλου, ορθώς αποπέμφθηκε με το σύζυγό της από τον Πρωθυπουργό γιατί επλήγη το ηθικό αφήγημα της κυβέρνησης, που αποτελεί τη βάση για σύγκρουση με συμφέροντα και νοοτροπίες. Ειδικά η Αν. Υπουργός Εργασίας ήταν από τις πλέον επιτυχημένες στο χαρτοφυλάκιό της και είχε ρίξει “κόκκινη κάρτα” σε πολλά κυκλώματα και συμφέροντα της απασχόλησης από το Υπουργείο. Γι’αυτο και η αντικατάστασή της δεν πρέπει να επηρεάσει την πολιτική που χάραξε.

Οι φωτογράφοι της Ξάνθης διαμαρτύρονται για τον αποκλεισμό τους από τις νέες ταυτότητες και το αίτημά τους είναι δίκαιο. Η δική μας κριτική, μεταξύ σοβαρού και αστείου, είναι ότι μετά από διαδοχικές επισκέψεις με ΣΥΡΙΖΑ και άλλους φορείς, δεν έφτασε στα ΜΜΕ μια καλή φωτογραφία από τις συναντήσεις…!