Την κατηγορία ότι η ΔΕΥΑ Ξάνθης είναι από τις ελάχιστες στην Ελλάδα που εξαιρείται από το μεγάλο αριθμό προσλήψεων που προκηρύχθηκαν από το ΑΣΕΠ, εξαιτίας του γεγονότος ότι δεν είχε εναρμονίσει τον εσωτερικό της κανονισμό, διατύπωσε στο δημοτικό συμβούλιο κατά τη συνεδρίασή της Τετάρτης,η παράταξη Κοινωνία Δημοτών. 

Όπως ανέφερε στην τοποθέτησή του προ ημερησίας διάταξης ο επικεφαλής Μανώλης Φανουράκης η ΔΕΥΑΞ απουσιάζει παντελώς από τις 8.000 και πλέον μόνιμες θέσεις εργασίας που προκηρύχθηκαν καθώς η αίτησή της απορρίφθηκε προκειμένου να συμπεριληφθεί στους φορείς που δικαιούταν να συμμετάσχουν στην προκήρυξη  επειδή δεν είχε προβεί σε τροποποίηση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας, ως όφειλε, όπως αναφέρει σχετικά η Αποκεντρωμένη Διοίκηση. Άσκησε κριτική γενικότερα στη δημοτική αρχή ενώ ανέφερε ότι η Επιχείρηση είναι υποστελεχωμένη, κατηγορώντας για ανεπάρκεια τη διοίκηση.

Απάντηση Δημάρχου

Στην απάντησή του ο Δήμαρχος Χ. Δημαρχόπουλος ανέφερε: “To μόνο που κάνετε είναι να διαβάζετε μια δισέλιδη δήλωση, συκοφαντική που δεν βοηθάει. Τελικά η διαδικασία έγινε αλλά απορρίφθηκε για συγκεκριμένους λόγους και ζητάτε απάντηση ενώ ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑ το πληροφορείται τελευταία στιγμή. Ούτε ερώτηση είναι, ούτε ανακοίνωση, ούτε καταγγελία. Προσπαθείτε να κρύψετε την ανεπάρκειά σας” είπε και ζήτησε από το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΞ να απαντηθεί η ανακοίνωση.

Παράλληλα, υπεραμύνθηκε των ενεργειών του Δήμου σε σχέση με το Υπουργείο με τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης να απαντά ότι αυτό δεν συνέβη με τη ΔΕΥΑΞ.

Η ανακοίνωση Φανουράκη

Τις τελευταίες ημέρες, παρακολουθούμε σε όλα τα μέσα έντυπα και ηλεκτρονικά να γίνεται ευρεία αναφορά σε προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ 8166 θέσεων !!!!, για Δήμους, ΔΕΥΑ, Δημοτικές Επιχειρήσεις, τηλεθέρμανση κλπ.

Ειδικά οι ΔΕΥΑ, πρωτοστατούν σε προσλήψεις τόσο σε ΠΕ προσωπικό, όσο και ΤΕ, ΔΕ, και ΥΕ. Από αυτές όμως τις 8166 προσλήψεις ανά την Ελλάδα όσο και εάν αναζητήσαμε την ΔΕΥΑ Ξάνθης μέσα στην προκήρυξη δεν βρήκαμε ΠΟΥΘΕΝΑ, ούτε μια θέση για πρόσληψη δηλαδή δεν υπάρχει που να αφορά την ΔΕΥΑ Ξάνθης!!!!!

Σήμερα όλοι σχεδόν οι ΔΗΜΟΙ και όλες οι ΔΕΥΑ της χώρας, επιζητούν να βρουν ευκαιρία να προσλάβουν ειδικότητες ΠΕ–TE-ΔΕ-ΥΕ (χημικούς μηχανικούς για τους βιολογικούς καθαρισμούς, βιολόγους και χημικούς για τα εργαστήρια παρακολούθησης της ποιότητας του πόσιμου νερού, τοπογράφους , οικονομολόγους , υδραυλικούς , χειριστές μηχανημάτων κλπ) και εμείς εδώ στην Ξάνθη αμέριμνοι και χαλαροί περιμένουμε έτοιμες λύσεις και ρίχνουμε ευθύνες πάντα σε άλλους… κεντρική διοίκηση, Υπουργεία κ.λ.π 

Για του λόγου το αληθές αναφέρουμε ότι :

Οι κωδικοί από 1001 έως 1119 αφορούν προσλήψεις κατηγορίας ΠΕ  από ΔΕΥΑ και ειδικότητες:  όπως ηλεκτρολόγοι  μηχανικών , οικονομολόγοι  , πολιτικοί  μηχανικοί , χημικοί  μηχανικοί , χημικοί  , τοπογράφοι μηχανικοί κλπ) , και πόλεις Καβάλα – Αγρίνιο – Χανιά – Αλεξανδρούπολη – Λαγκαδά – Κέρκυρα- Σκιάθος κλπ), από Δήμους δηλαδή μεγαλύτερου, ίσου ή μικρότερου μεγέθους από την Ξάνθη. Αντίστοιχα δε θέσεις άλλων κατηγοριών (ΤΕ, ΔΕ, ΥΕ) έχουν προκηρυχτεί από διάφορες ΔΕΥΑ.

  • Γιατί λοιπόν η ΔΕΥΑ Ξάνθης δεν περιλαμβάνεται καθόλου στην πρόσκληση του ΑΣΕΠ ;
  • Είναι τόσο υπερστελεχωμένη με όλες αυτές τις ειδικότητες που οι άλλες ΔΕΥΑ κρίνουν απαραίτητες για την λειτουργία τους και τον εκσυγχρονισμό τους ή απλά οι αρμόδιοι Δήμαρχος – Πρόεδρος ΔΕΥΑ Ξάνθης αδράνησαν, αδιαφόρησαν και ΤΕΛΙΚΑ ΕΧΑΣΑΝ μια ακόμα ευκαιρία να εργαστούν κάποιοι νέοι άνθρωποι εδώ στον τόπο τους στην Ξάνθη;
  • Είναι δυνατόν η συντριπτική πλειοψηφία των ΔΕΥΑ να προετοιμάζονται για το μέλλον και τον εκσυγχρονισμό των Δημοτικών αυτών Επιχειρήσεων και ΔΕΥΑ Ξάνθης να απουσιάζει πάλι;
  • Τι συμβαίνει αλήθεια; Είναι τόσο αυτάρκης σε προσωπικό και πλήρως εκσυγχρονισμένη ώστε να καθίσταται πολυτέλεια η πρόσληψη προσωπικού;

Ο Χ Ι   Β Ε Β Α Ι Α….

  • Την απάντηση θα σας την δώσουμε εμείς:

Μετά από ερώτηση στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, η οποία απέστειλε προς  το αρμόδιο Υπουργείο, το αντίστοιχο αίτημα της ΔΕΥΑ Ξάνθης για πρόσληψη πέντε ατόμων, ήρθαμε σε επικοινωνία με το αντίστοιχο τμήμα του υπουργείου όπου μας ενημέρωσαν ότι η αίτηση της ΔΕΥΑ Ξάνθης απερρίφθη μετά πολλών επαίνων…..

Ο λόγος για τον όποιο απερρίφθη ήταν το γεγονός ότι η ΔΕΥΑΞ προκειμένου να συμπεριληφθεί στους φορείς που δικαιούταν να συμμετάσχουν στην προκήρυξη , όφειλε να είχε προβεί (όπως είχε αναγράφει και σε διευκρινιστική εγκύκλιο αλλά και στην Δήμος ΝΕΤ) σε τροποποίηση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας. Τροποποίηση του κανονισμού έκαναν οι περισσότερες ΔΕΥΑ (όπως και οι Δήμοι) πριν αποστείλουν σχετικό αίτημα για προσλήψεις, αλλά φαίνεται εδώ στον τόπο μας αυτά αποτελούν ψιλά γράμματα….

Το αποτέλεσμα ήταν βέβαια ότι η ΔΕΥΑ Ξάνθης για άλλη μια φορά «κρατούσε ομπρέλα» όταν «έβρεχε» και στις προσλήψεις!!!!

Όλοι κατανοούμε πόσο ολέθριο είναι αυτό για την λειτουργία της επιχείρησης τα προσεχή χρόνια. Ειδικότητες επιστημόνων που εγγυώνται την ποιότητα του νερού που πίνουμε, αλλά και την προστασία του περιβάλλοντος που ζούμε θα εκλείπουν μόνο από την ΔΕΥΑ Ξάνθης .

Ακόμη και εδώ ουραγοί της Περιφέρειας και όχι μόνο…..

Αν αναλογιστούμε δε ότι προσλήψεις έχουν να γίνουν πάνω από 15 χρόνια και είναι αβέβαιο αν θα υπάρξουν άλλες στο άμεσο μέλλον, ιδιαίτερα δε σε μια εποχή όπου οι θέσεις εργασίες συνεχώς συρρικνώνονται, και ταυτόχρονα σε μια περιοχή όπως τη δική μας όπου το ποσοστό ανεργίας είναι από τα υψηλότερα στη χώρα, είναι μέγα ολίσθημα ένας Δήμος να μην έχει την ετοιμότητα να ανταποκριθεί σε τέτοιες είδους προκηρύξεις.

Πολιτικές ευθύνες υπάρχουν κ. Δήμαρχε για εσάς και την τόσο ανίκανη Δημοτική σας Παράταξη ή για άλλη μια φορά έχετε σκοπό να κρύψετε την αποδεδειγμένη πια – Πανελληνίως – ανεπάρκειά σας ,προσδοκώντας στα γνωστά – και πάντα ίδια – τοπικά ΜΜΕ να παρουσιάσουν στους πολίτες με λογικοφανείς ανακρίβειες και ψεύδη το άσπρο μαύρο, γράφοντας τα γνωστά έωλα επιχειρήματα με πιο πειστικό τρόπο από εκείνον που θα αναγράφατε εσείς με το δικό σας χέρι;

Γιατί μάλλον για αυτούς – με κάποια διαλλείματα βέβαια – θα είστε και για το προσεχές μέλλον ο.. Δήμαρχος της …καρδιάς τους….

Κόντρα με Καμαρίδη

Στη συζήτηση παρενέβη ο Ιπποκράτης Καραμίδης λέγοντας ότι προσυπαγράφει το περιεχόμενο της ανακοίνωση Φανουράκη ως προς την ανικανότητα της ΔΕΥΑΞ να προσλάβει προσωπικό με το Δήμαρχο να απαντά: “Ξέρετε να υπογράφετε άλλα έγγραφα προς τους ελεγκτές δημόσιας διοίκησης για τη μισθοδοσία των υπαλλήλων” και ανέφερε ότι έχει δει την υπογραφή του και σε άλλα έγγραφα συκοφαντικά, χωρίς να επεκταθεί περαιτέρω.

Ανησυχία Μπαντάκ για το δρόμο προς Λιβάδι

Στη διάρκεια των συζητήσεων προ ημερησίας διάταξης ο επικεφαλής της παράταξης Συμμετέχω Μπαντάκ Σιαμπάν που εξέφρασε την ανησυχία του για τη μη ένταξη του έργου της ασφαλτόστρωσης Κιμμέρια-Λιβάδι με το Δήμαρχο να παραδέχεται ότι υπάρχει τέτοιο πρόβλημα και είναι σε επικοινωνία με την Διαχειριστική Αρχή και τις υπηρεσίες του Δήμου για να επιλυθεί σύντομα.

 

Πα