Σοβαρό είναι το ενδεχόμενο τελικά να αναστείλει τη λειτουργία του το κλειστό γυμναστήριο “Ανάξαρχος”, όπου αθλούνται καθημερινά δύο σωματεία και πλήθος νεαρών αθλητών της ενόργανης και ρυθμικής γυμναστικής. 

Το πρόβλημα οφείλεται στο γεγονός ότι η ΕΛΑΣ έχει λάβει οδηγίες να ελέγξει τους αθλητικούς χώρους, διαπιστώνοντας ότι ο “Ανάξαρχος” δεν διαθέτει σχετική άδεια λειτουργίας. Από την πλευρά του Δήμου Ξάνθης υπάρχουν διαβουλεύσεις και αναζητείται λύση από τη δημοτική αρχή και την αρμόδια Αντιδήμαρχο Αλεξία Γκιρτζίκη.

Από την πλευρά τους τα Σωματεία, εκτός των διαβουλεύσεων με το Δήμο είναι σε επαφή με διάφορους παράγοντες. Το Σάββατο γονείς και μέλη ΔΣ. συνάντησαν τον εκπαιδευτικό Σάββα Μελισσόπουλο, από ανάρτηση του οποίου αναδείχτηκε το θέμα.

Συνάντηση με Βουλευτές- Γραμματέα ΣΥΡΙΖΑ και έντονη κριτική

Το μεσημέρι υπήρξε συνάντηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και του Γραμματέα με τα σωματεία και τους γονείς στο χώρο του Ανάξαρχου. Αναλήφθηκαν κάποιες πρωτοβουλίες τόσο σε τοπικό όσο και σε κεντρικό επίπεδο για την εκτόνωση της κατάστασης ενώ αμέσως μετά με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ ασκεί έντονη κριτική στη δημοτική αρχή για το πρόβλημα που δημιουργείται. 

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

Το πρωί του  Σαββάτου, 24/02/18, οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης, Στάθης Γιαννακίδης, Γρηγόρης Στογιαννίδης, ο Γραμματέας της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης, Γιώργος Χατζηθεοδώρου και ο υπεύθυνος του τομέα αθλητισμού, Γιώργος Καρακασίδης, επισκέφτηκαν το γυμναστήριο «Ανάξαρχος», του οποίου δρομολογείται η αναστολή λειτουργίας, λόγω έλλειψης άδειας. Το Γυμναστήριο που λειτουργεί εδώ και 20 χρόνια στεγάζει τα σωματεία Προμηθέας και Ερατώ της ενόργανης και ρυθμικής γυμναστικής, τραμπολίνο και χορού.

Ενημερώθηκαν από τους δύο αθλητικούς συλλόγους και  τους προπονητές για τις συνθήκες λειτουργίας του Γυμναστηρίου και το τελεσίγραφο του Δήμου για τη σφράγισή του.

Τι είναι αυτό που φταίει; Η άγνοια, η ανεπάρκεια, η αδιαφορία; Η πλήρης εγκατάλειψη των δομών αθλητισμού έρχεται να συμπληρώσει τη γενική εικόνα εγκατάλειψης της πόλης.

Περιμένουμε την αντίδραση του Δήμου, βέβαια, στο παρά πέντε των επόμενων αυτοδιοικητικών εκλογών.

Τα όργανα γυμναστικής που τοποθέτησε σε πλατείες και χωριά, δεν βοηθάνε στην προώθηση του αθλητισμού.

Θα πάρουμε όλες τις απαραίτητες πρωτοβουλίες ώστε να κρατήσουμε τις δομές ανοιχτές, καλώντας τον Δήμο να αναλάβει τις ευθύνες του.