Σε ανακοίνωση του Συλλόγου Φροντιστών Θράκης που υπογράφει ο Πρόεδρος Ηρακλής Ζωγράφος αναφέρεται:

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Φροντιστών Θράκης διοργανώνει εκδήλωση Επαγγελματικού Προσανατολισμού με θέμα την Επιλογή Σπουδών και Επαγγέλματος την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018 με προσκεκλημένο ομιλητή τον Δρ Κωνσταντίνο Κότιο, Διδάκτορα Α.Π.Θ., Σύμβουλο Σταδιοδρομίας της εταιρείας EMPLOY και συγγραφέα της σειράς οδηγών Σπουδών ΕΠΙΛΕΓΩ Σπουδές & Επάγγελμα. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα ΟΥΡΑΝΟΣ του ξενοδοχείου Ζ PALACE στις 6 μ.μ.

Ο Δρ Κότιος θα ενημερώσει τους μαθητές και τους γονείς για τις τροποποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν στο σύστημα και τη νέα κατανομή των σχολών στα 4 επιστημονικά πεδία, βοηθώντας στην έξυπνη επιλογή ομάδας προσανατολισμού. Επίσης, θα παρέχει αναλυτική ενημέρωση για τις σχολές και τα επαγγελματικά δικαιώματα των τμημάτων του μηχανογραφικού, λύνοντας απορίες και σε ειδικά δεδομένα όπως Ειδικές Κατηγορίες Υποψηφίων, Μετεγγραφές, Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές, Μηχανογραφικό Κύπρου κ.ά.

Τέλος, μέσα από πρωτοποριακές έρευνες, θα συζητηθούν οι σύγχρονες τάσεις της αγοράς εργασίας και τα επαγγέλματα του μέλλοντος και θα παρουσιαστούν καινοτόμες ειδικότητες και εξειδικεύσεις. Η εκδήλωση τελεί υπό την ευγενική χορηγία του Πανεπιστημίου Frederick της Κύπρου, για το οποίο θα υπάρξει σύντομη παρουσίαση.