Κριτική στη δημοτική αρχή ασκεί ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δήμο Αβδήρων Βασίλης Τσολακίδης για την απουσία της ΔΕΥΑΑ από χρηματοδοτήσεις του ΥΠΕΚΑ για εταιρίες ύδρευσης. 

Για μια ακόμη φορά διαβάσαμε στον τοπικό τύπο ότι η μόνο η ΔΕΥΑ Αβδήρων από την περιφέρεια μας απουσιάζει από τις χρηματοδοτήσεις  του ΥΠΕΚΑ.     

Και βέβαια οι διοικούντες δηλώνουν ανερυθρίαστα :<<Δεν είχαμε ώριμες μελέτες>>. Αλήθεια τρία και πλέον χρόνια στη διοίκηση τι κάνουν???  Εμείς ως προηγούμενη διοίκηση πρέπει να τους  θυμίσουμε ότι τους ενημερώσαμε για τις ώριμες μελέτες που υπήρχαν προς ένταξη. Ενδεικτικά αναφέρουμε κάποιες εξ’ αυτών:

  1. ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΑΓΩΓΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΑΒΔΗΡΩΝ-ΓΕΩΛΟΓΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ- Παραλαβή μελέτης Αρ.Απ.110/2014                                                                     
  2. ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΑΓΩΓΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ  ΑΒΔΗΡΩΝ– ΥΔΡΑΥΛΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ- Παραλαβή μελέτης Αρ. Απ.111/2014                                                           
  3. ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΑΓΩΓΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΑΒΔΗΡΡΩΝ-.ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ. Παραλαβή μελέτης Αρ.Απ.56/2016                             .         4.ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΑΓΩΓΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΑΒΔΗΡΩΝ.-ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ. Παραλαβή μελέτης Αρ. Απ. 112/2014 .

Παράλληλα δράττομαι της ευκαιρίας να υπενθυμίσω ότι υπάρχουν ώριμες μελέτες για την ολοκλήρωση του αποχετευτικού του οικισμού των Αβδήρων και της παραλιακής ζώνης. Ένα βασικό έργο υποδομής που ξεκίνησε το 1998 και έκτοτε παραμένει ημιτελές με απρόβλεπτες βλάβες για  το περιβάλλον. Επειδή η αλήθεια εύκολα διαστρεβλώνεται, θα θέλαμε να ενημερώνουμε τους δημότες μας για τις  μελέτες που υπάρχουν για την ολοκλήρωση του συγκεκριμένου έργου.

1.ΜΕΛΕΤΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΛΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΚΑΑ ΑΒΔΗΡΩΝ. Παραλαβή μελέτης 17 Απριλίου 2014.

2.ΠΡΟΜΕΛΕΤΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΛΥΜΑΤΩΝ ΕΕΑ ΑΒΔΗΡΩΝ. Παραλαβή μελέτης 30 Ιουλίου 2014.

      Κλείνοντας την παρέμβασή μας, δυστυχώς δεν μπορούμε να μην αναφέρουμε ότι μια χαμένη πενταετία για την ανάπτυξη του Δήμου Αβδήρων φτάνει στο τέλος της εξαιτίας της ανεπάρκειας των διοικούντων.  Ενώ  <<Βρέχει λεφτά>> , αυτοί προφανώς <<κρατάνε ομπρέλα>>.