Σε ανακοίνωσή της η Λαϊκή Αντίσταση αναφέρει:

Το νέο επικίνδυνο επεισόδιο στα Ίμια, οι απειλητικές δηλώσεις και από τις δύο πλευρές του Αιγαίου, οι εξελίξεις στην Κυπριακή ΑΟΖ, το λεγόμενο Μακεδονικό που κινείται με τους όρους και τις επιταγές των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ, μαζί με τη συνεχιζόμενη πολύπλευρη πολεμική αντιπαράθεση στη Συρία και τον έντονο ανταγωνισμό των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων σε όλη την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, της Μέσης Ανατολής και των Βαλκανίων, φέρνουν το λαό μας (και όλους τους λαούς της περιοχής) μπροστά σε πολύ σοβαρούς κινδύνους για τη ζωή και το μέλλον του.

Αναδεικνύεται έτσι η επιτακτική ανάγκη για την πιο πλατειά αντιπολεμική, αντιιμπεριαλιστική, αντιεθνικιστική συσπείρωση δυνάμεων, ώστε να δοθεί άμεσα μαζική απάντηση σε όσα δραματικά και επικίνδυνα συντελούνται στην ευρύτερη περιοχή μας.

Για να γίνουν βήματα στην κατεύθυνση συγκρότησης των μετώπων πάλης του λαού και της νεολαίας. Ενάντια στους ιμπεριαλιστές και τους ανταγωνισμούς τους, που η παρόξυνσή τους τροφοδοτεί πολέμους και εθνικισμούς. Ενάντια στον αμερικανο-νατοϊκό κλοιό που σφίγγει τη χώρα και την περιοχή και την μετατρέπει σε εργαλείο ανταγωνισμού με το ρώσικο ιμπεριαλισμό και σε ορμητήριο πολέμου. Ενάντια στις αντιδραστικές αστικές τάξεις και τους πολιτικούς τους εκπροσώπους που αγκαλιά με εθνικιστικές και φασιστικές δυνάμεις εναλλάσσουν την υποτέλεια με τον αλλητροτισμό και το σοβινισμό. Ενάντια στον πόλεμο και την οποιαδήποτε απειλή ή προσπάθεια επαναχάραξης των συνόρων.

Για να αναδειχθεί με τον πιο αποφασιστικό τρόπο πως η διέξοδος και η προοπτική για όλους τους λαούς της περιοχής βρίσκεται στη φιλία, την αλληλεγγύη και τον κοινό τους αγώνα.

Θεωρώντας ότι προς αυτήν την κατεύθυνση πρέπει να παρθούν πρωτοβουλίες μέσα από την κοινή δράση οργανωμένων δυνάμεων, πολιτικών κινήσεων, συλλογικοτήτων, αγωνιστών και αγωνιστριών, καλούμε σε ανοιχτή συζήτηση την Τετάρτη 21 Φλεβάρη στις 6:30 μ.μ. στον αριστερό χώρο «Ρωγμή», Μ. Βόγδου 20, 4ος όροφος.