Με ανάρτησή του στο indymedia ο αναρχικός χώρος αναλαμβάνει την ευθύνη για τα συνθήματα που γράφτηκαν σε ξανθιώτικο site την Τετάρτη.

Αναλυτικά:

Την Τετάρτη 14/2 νωρίς τα ξημερώματα στοχοποιήσαμε τα γραφεία του Xanthi News γράφοντας με σπρέυ “Σκατά στους φασίστες” και πετώντας μπογιές. 

Δεν είναι λίγες οι φορές που τα Μ.Μ.Ε. συγκαλύπτουν φασίστες και επικροτούν τις δράσεις τους. Και στην Ξάνθη δεν είμαστε ξένοι/ξένες με τέτοια γεγονότα. Πιο συγκεκριμμένα το Xanthi News ξεπλένει τους φασίστες, αναπαράγωντας συχνά τον λόγο και τη δράση τους. Φυσικά ως δηλωμένος φίλος της δεξιάς (Ν.Δ.) και ακροδεξιάς (Χ.Α.), υποθάλπτει και παρακινεί όλο τον ακροδεξιό συρφετό της Ξάνθης, ενώ βρήκε ευκαιρία να εκθιάσει όλο το ζήτημα γύρω από το μακεδονικό με συνεχή ενημέρωση για τα εθνικιστικά πανηγύρια, όπως έκαναν και τα υπόλοιπα παπαγαλάκια της αστικής τάξης. 

Την εποχή που ο ταξικός πόλεμος εντείνεται μέρα με τη μέρα, αντιλαμβανόμαστε πως τα μέσα μαζικής εξαπάτησης παίζουν κεντρικό ρόλο στη διαμόρφωση της κοινής γνώμης γύρω από τις ακροδεξιές ομάδες αλλά και συμπεριφορές. Γι’ αυτό στοχοποιήσαμε έναν από τους θύλακες που διαφυλάσσουν και επαναφέρουν το δεξιό παροξυσμό, ανάλογα με τις επιταγές της άρχουσας τάξης. 

Ας μην ξεχνάμε πως τα γεγονότα της 21/1 στην θεσσαλονίκη ( εμπρησμός Libertatia και επίθεση στον ελέυθερο κοινωνικό χώρο σχολείο από φασιστοοπαδούς) αλλά και αυτά της 4/2 στην Αθήνα (επίθεση στο θέατρο Εμπρός) είτε αναφέρθηκαν αλλοιωμένα από κάποια Μ.Μ.Ε. είτε δεν αναφέρθηκαν καθόλου. 

Η δράση αυτή αποτελεί έναν τρόπο απάντησης για τα γεγονότα αλλά έρχεται να επικαιροποιήσει ένα πολύ γνώριμο σύνθημα. Μπάτσοι, T.V., νεοναζί, όλα τα καθάρματα δουλεύουνε μαζί. Τα Μ.Μ.Ε. είναι ένα ακόμα εργαλείο της εξουσίας που εύκολα παράγει πραγματικότητες κατά παραγγελία.

Αλληλεγγύη στις καταλήψεις και σε όσους αντιστέκονται.
 
Τίποτα δεν θα μείνει αναπάντητο.
 

Φασίστες, μπάτσοι και αφεντικά θα μας βρίσκεται πάντα απέναντί σας.

Η μακεδονία ανήκει στις αρκούδες της.

Αναρχικοί/Αναρχικές