Το Πατρινό Καρναβάλι 2018 βρίσκεται για μία μια ακόμα χρονιά σε πορεία κορύφωσης και όπως προκύπτει από τοπικό δημοσίευμα, το παράνομο κέρδος σε ό,τι αφορά το κόστος των στολών σπάει κάθε ρεκόρ, στην αχαϊκή πρωτεύουσα. 

Σε δύο τουλάχιστον περιπτώσεις οι ιδιοκτήτες πληρωμάτων έχουν χρεώσει τις στολές 100 ευρώ ανά άτομο, ενώ για να συγκαλύψουν το μεγάλο κόστος προβάλουν ως άλλοθι και άλλες παροχές που περιλαμβάνει η συμμετοχή κάποιου στο δικό τους γκρουπ.

Οι δύο αυτές περιπτώσεις παρόλο που είναι οι πιο κραυγαλέες δεν είναι οι μοναδικές, καθώς την ίδια ώρα οι αρχηγοί άλλων πληρωμάτων χρεώνουν τη στολή σε όποιον επιθυμεί να συμμετάσχει στο καρναβάλι με το δικό τους γκρουπ, από 45 έως και 60 ευρώ.

Στις πιο πάνω περιπτώσεις έρχεται να προστεθεί και φέτος η αρπαχτή μέσω της δημιουργίας υπεράριθμων πληρωμάτων οι αρχηγοί των οποίων υπόσχονται σχετικά φτηνές στολές, στις οποίες ωστόσο βάζουν καπέλο από 10 έως 20ευρω

Στη μία από τις δύο περιπτώσεις της χρέωσης των στολών με 100 ευρώ υπεύθυνος είναι πατρινός ο οποίος πριν από λίγα χρόνια ήταν alter ego αιρετού, ενώ στη δεύτερη περίπτωση υπεύθυνος του πληρώματος είναι γνωστός πατρινός από το χώρο του εμπορίου με πολύχρονη θητεία στο καρναβάλι.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους τα μέλη της γνωμοδοτική και της καρναβαλικής επιτροπής και φέτος υπάρχουν πληρώματα τα οποία θα ξεπερνούν τα 2.500 μέλη, με τα κέρδη για τους αρχηγούς να ανέρχονται σε δεκάδες χιλιάδες ευρώ.

Σε μία περίπτωση υπεράριθμου πληρώματος οι εκπρόσωποί του δηλώνουν πως δεν πρόκειται να σεβαστούν καμία απόφαση και αυτοί θα παρελάσουν όποια ώρα θέλουν και θα μπουν στην παρέλαση από όποια πύλη εισόδου θέλουν, γεγονός που δείχνει πως εννοούν κάποιοι το θεσμό του καρναβαλιού και των παρελάσεων.

πηγή:patrastime.gr