Μετά την ανατικατάσταση της προϊσταμένης της υπηρεσίας νεοτέρων μνημείων ΑΜΘ του Υπουργείου Πολιτισμού  Ανδριανής Διαγουμά, ο Σύλλογος Παλιάς Πόλης με ανακοίνωσή του παίρνει θέση και εκφράζει την επιθυμία και ο νέος προϊστάμενος να δείξει το ίδιο ενδιαφέρον για τον παραδοσιακό οικισμό.

Η πρώην Προϊσταμένη, μετατέθηκε πλέον στην πόλη τη Βόλου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Συλλόγου:

Ο Σύλλογος για την Προστασία και Αναβίωση της Παλιάς Ξάνθης, μετά από την πρόσφατη αντικατάσταση της προϊσταμένης της Υπηρεσίας Νεωτέρων Μνημείων κας Αδριανής Διαγουμά, θα ήθελε δημοσίως να εκφράσει προς την κα Διαγουμά την εκτίμησή του προς το έργο της και τη συνεπή προσπάθειά της να μπεί μια τάξη στον παραδοσιακό οικισμό. Ταυτόχρονα την ευχαριστεί για το χρόνο που διέθεσε για να ανταλλάξει απόψεις με τα μέλη του ΔΣ του συλλόγου όπως και το γεγονός ότι δέχτηκε να λάβει μέρος στην ημερίδα που διοργάνωσε ο σύλλογος για την Παλιά Πόλη τον περασμένο Οκτώβριο.

Ελπίζουμε ότι και ο νέος προϊστάμενος της Υπηρεσίας Νεωτέρων Μνημείων κ. Πριγγόπουλος θα εργαστεί με τον ίδιο ζήλο, την ίδια ευσυνειδησία και το ίδιο μεράκι για την προστασία της Παλιάς Πόλης και τη συνεπή εφαρμογή του νόμου.

Σε μια εποχή που η κατάσταση στον οικισμό είναι οριακή ευελπιστούμε ότι η Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων θα συνεχίσει να ανταποκρίνεται στο ύψος της αποστολής της. Εμείς σαν Σύλλογος θα κάνουμε από την πλευρά μας ό,τι χρειαστεί ώστε να μην  υποβαθμιστεί περαιτέρω η ποιότητα ζωής των κατοίκων της Παλιάς Πόλης.