Καθαρά Δευτέρα με παραδοσιακά σαρακοστιανά εδέσματα και χορούς στον Δήμο Τοπείρου

Ο Δήμαρχος Τοπείρου  Θωμάς Μίχογλου καλεί όσους θέλουν να περάσουν την ημέρα τους σε έναν τόπο με μοναδικά πολιτιστικά και λαογραφικά στοιχεία, στην καρδιά ενός φυσικού παραδείσου της κοιλάδας του ποταμού Νέστου να παρευρεθούν στις εκδηλώσεις για τα κούλουμα στους οικισμούς του Δήμου Τοπείρου.

«Η Καθαρά Δευτέρα σηματοδοτεί την έναρξη της Μεγάλης Σαρακοστής, της σωματικής και πνευματικής μας κάθαρσης και αποτελεί μια καλή αφορμή για ατομική, συλλογική και κοινωνική κάθαρση. Την χρειαζόμαστε όλοι μας για να μπορέσουμε να κάνουμε πράξη αυτά που σχεδιάζουμε και ονειρευόμαστε.»

Η μέρα αυτή θα τιμηθεί δεόντως με δωρεάν κρασί, σαρακοστιανά εδέσματα, λαγάνα, φασολάδα και άλλα πολλά τα οποία προετοιμάζονται από τους Συλλόγους και υπάρχει και παραδοσιακό λαϊκό γλέντι. Φέτος την Καθαρά Δευτέρα όλοι οι δρόμοι οδηγούν στον Δήμο Τοπείρου στους οικισμούς ΑΒΑΤΟ, ΜΑΓΓΑΝΑ, ΕΡΑΣΜΙΟ, ΟΛΒΙΟ ,ΓΑΛΑΝΗ και ΤΥΜΠΑΝΟ όπου μετά τις 11:00 π.μ. ξεκινά ένα μοναδικό ξεφάντωνα. Ελάτε να πετάξετε τον χαρταετό σας ψηλά και μετά να απογειώσετε το κέφι σας στα ύψη μαζί μας, ξεκινώντας την Μεγάλη Σαρακοστή…!!!

Τοπική Κοινότητα Αβάτου :
Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν το πρωί στην πλατεία του χωριού.
Τοπική Κοινότητα Ερασμίου :
Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν το πρωί στο Πνευματικό κέντρο Ερασμίου με ζωντανή μουσική.
Τοπική Κοινότητα Γαλάνης :
Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν το πρωί στην αυλή του Δημοτικού Σχολείου Γαλάνης από τον Πολιτιστικό σύλλογο Γαλάνης.
Τοπική Κοινότητα Μαγγάνων :
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Μαγγάνων σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό σύλλογο Νεολαίας Μαγγάνων θα διοργανώσουν γιορτή στην πλατεία του χωριού και θα πραγματοποιηθεί καρναβαλική παρέλαση.
Τοπική Κοινότητα Ν. Ολβίου:
Ο πολιτιστικός Σύλλογος Ν. Ολβίου διοργανώνει την εκδήλωση στην Κεντρική πλατεία του χωριού.
Τοπική Κοινότητα Tυμπάνου :
Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν το πρωί στην πλατεία του χωριού.