Σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή Αγώνα Οικότροφων Ξάνθης αναφέρθηκε στην κινητοποίησή της για την επίσκεψη του Υφυπουργου Παιδείας. 

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, 13/2, κινητοποίηση στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην οποία συμμετείχαν φοιτητές μέλη του συλλόγου φοιτητών Ξάνθης και του συλλόγου οικοτρόφων Ξάνθης. Αφορμή ήταν η επίσκεψη του Υφυπουργού Παιδείας κ.Μπαξεβανάκη, εκπροσώπου της σημερινής συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ο οποίος περιοδεύει αυτές τις μέρες στην περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης με σκοπό να ”διαφημίσει” τα σχέδια της συγκυβέρνησης αναφορικά με την δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια εκπαίδευση. Μια διαφήμιση, στην οποία όμως αυτό που δεν ακούγεται είναι η πραγματική κατάσταση των πανεπιστημίων, όπως και οι ευθύνες της σημερινής κυβέρνησης η οποία πατάει επί της ουσίας στο ίδιο αντιδραστικό πλαίσιο των προηγούμενων κυβερνήσεων και συνεχίζει το τσάκισμα της δημόσιας παιδείας.

Αυτή την στιγμή τα ιδρύματά μας κυριολεκτικά φυτοζωούν καθώς η χρηματοδότηση έχει μειωθεί τα τελευταία χρόνια κατά 80%. Έτσι και στις εστίες της Ξάνθης αυτή τη στιγμή υπάρχουν κτήρια που δεν έχουν ζεστά νερό, ενώ έχουν παρατηρηθεί επίσης κρούσματα κλοπών λόγω της ελλιπούς φύλαξης των εστιών. Είναι πλέον φανερό ποιανού τα συμφέροντα προασπίζεται και αυτή η κυβέρνηση. Από τη μία υποχρηματοδοτούν τα ιδρύματα μας και από την άλλη δίνουν ζεστό χρήμα σε μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους. Καλούμε λοιπόν όλους τους φοιτητές που πλήττονται από αυτήν την αντιλαϊκή πολιτική να σηκώσουν κεφάλι και να διεκδικήσουν σπουδές και ζωή σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες τους.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

  • Να λυθεί άμεσα το πρόβλημα του ζεστού νερού
  • Άμεση πρόσληψη φυλάκων, αύξηση της φύλαξης με βάση τις ανάγκες μας
  • Αύξηση των δρομολογίων ΟΛΕΣ τις μέρες της εβδομάδας
  • Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης στο ύψος των αναγκών μας
  • Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση, με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης.