Τη χειρότερη κατάληξη είχε το ναυάγιο που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης στον ποταμό Έβρο, όταν βάρκα με πρόσφυγες αναποδογύρισε, παρασέρνοντας στον θάνατο, μέχρι στιγμής, δύο παιδιά, αδέρφια και την μητέρα τους, ενώ οκτώ άνθρωποι αγνοούνται, ανάμεσά τους και ο πατέρας.

Όπως ανέφερε το τουρκικό πρακτορείο Dogan, τουλάχιστον 10 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων γυναίκες και παιδιά, βρίσκονταν στο πλοιάριο το οποίο ίσως ανετράπη εξαιτίας των κακών καιρικών συνθηκών. Τρία άτομα ανασύρθηκαν νεκρά από Τούρκους διασώστες, μεταξύ των οποίων τα δύο άψυχα παιδικά σώματα.

Τα τουρκικά ΜΜΕ δημοσίευσαν φωτογραφίες και συγκλονιστικές περιγραφές από τον τόπο του ναυαγίου. Όπως προκύπτει από τα δημοσιεύματα, η νεκρή είναι η 37χρονη δασκάλα Ayşe Abdurrezzak και οι δύο γιοι της, 11 και τριών ετών, ενώ, ο επίσης δάσκαλος, σύζυγός της και πατέρας των παιδιών είναι στους αγνοούμενους. Πάντα σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, το ζευγάρι ήταν ανάμεσα στους εκπαιδευτικούς που απολύθηκαν από το καθεστώς Ερντογάν, στο πλαίσιο του πογκρόμ διώξεων στον δημόσιο τομέα και στον στρατό, με αφορμή την απόπειρα πραξικοπήματος. Μάλιστα, ο πατέρας αποφυλακίστηκε τον Ιανουάριο αλλά εξακολουθούσε να βαρύνεται με κατηγορίες «τρομοκρατίας». Φαίνεται ότι η οικογένεια αποφάσισε να περάσει στην Ελλάδα για να γλιτώσει από τις διώξεις.

tvxs.gr