Την αντίδραση του Αντιπεριφερειάρχη Κώστα Ζαγναφέρη προκαλεί η κριτική που άσκησε σε δηλώσεις του για την εταιρία “ΣΤΗΡΙΞΗ” ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στην Περιφέρεια Φώτης Καραλίδης ,  ο οποίος ανέφερε ότι η εταιρία έχει επί τους ουσίας αναστείλει τη λειτουργία και το κοινωνικό της έργο. 

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ΠΕ Ξάνθης την Τετάρτη, αναφέρεται:

Προς αποκατάσταση της αλήθειας, όσων αφορά την Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «ΔΙΚΤΥΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ ΞΑΝΘΗΣ Η ΣΤΗΡΙΞΗ» έχουμε να αναφέρουμε τα παρακάτω:

  1. Η Εταιρεία χρησιμοποίησε το υπόλοιπο των 36.000€ για την βοήθεια και την στήριξη των συμπολιτών μας κατά την διάρκεια των προηγούμενων 2 ετών και σε πλήρη γνώση και σύμφωνη γνώμη του κ. Καραλίδη.
  2. Μετά από ενέργειες της παρούσας διοίκησης το διαθέσιμο υπόλοιπο ξεπερνά τις 70.000€
  3. Έχει εγκριθεί από το Περιφερειακό Συμβούλιο, αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 20.000€ και αλλαγή της μορφής της Εταιρείας, από Νομαρχιακή σε Περιφερειακή οργάνωση.
  4. Στον προϋπολογισμό της Π.Α.Μ.Θ του 2018 έχουν εγκριθεί 50.000€ για την συντήρηση των κτιριακών υποδομών της παραπάνω Μ.Κ Εταιρείας.
  5. Η “Στήριξη” είναι φορολογικά και ασφαλιστικά ενήμερη και έχει περάσει σε κάθε έλεγχο που έγινε από τα αρμόδια όργανα.
  6. Η “Στήριξη” είναι εταίρος του Προγράμματος “ΤΕΒΑ”
  7. Η “Στήριξη” είναι εταίρος του Ευρωπαϊκού Προγράμματος “I SEE” που θα ξεκινήσει την υλοποίησή του το 2018 και έχει προϋπολογισμό 153.000€
  8. Σε συνεργασία με την Ι. Μητρόπολη Ξάνθης έγινε διανομή τροφίμων σε συμπολίτες μας που είχαν ανάγκη, κατά την διάρκεια των Χριστουγέννων.
  9. Στο δυσάρεστο γεγονός πρόσφατα όπου κατεστράφησαν ολοσχερώς από την φωτιά, 3 σπίτια συμπολιτών μας, η “Στήριξη” προσέφερε βοήθεια με την αγορά οικοσκευών (3 πλυντήρια, 3 κουζίνες, 3 ψυγεία).
  10. Κατά το έτος 2017 έχουν υλοποιηθεί δράσεις όπως:
    • 1. Εκπληρώθηκαν αιτήματα πολιτών για παροχή τροφίμων και βοηθήθηκαν συμπολίτες μας για να κλείσουν ραντεβού στο Γ.Νοσοκομείο Ξάνθης .
    • 2. Δρομολογήθηκε η παροχή σχολικών ειδών σε σχολεία του Νομού –τσάντες-τετράδια–μαρκαδόροι-ξυλομπογιές-μολύβια-μπλοκ ζωγραφικής σε παιδιά που το έχουν ανάγκη.
    • 3. Η οργάνωση Μαζί για το παιδί σε συνεργασία με την “Στήριξη” διένειμε παπούτσια TOM’S σε παιδιά που τα έχουν ανάγκη, η δράση αυτή έγινε στις 2-6- 2017 και χορηγήθηκαν 325 ζευγάρια παπουτσιών σε σχολεία του Π.Ε Ξάνθης.
    • 4. Η εταιρεία bigtem Hellas S.A. σε συνεργασία με την ΑΛΦΕΙΟΣ ΡΟΔΙ Α.Ε. για την εξυπηρέτηση–ανακούφιση ευπαθών κοινωνικά ομάδων, προσέφερε 408 Φιάλες των 250ml χυμό ροδιού, τα οποία και διένειμε η “Στήριξη”

Σε κάθε περίπτωση αν ο κ. Καραλίδης δεν είναι ενήμερος για τα παραπάνω, θα πρέπει να απευθυνθεί στον Περιφερειακό Σύμβουλο της παράταξής του, κ. Χουσεΐν Ουστά που είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της “Στήριξης”.