Τον Καθηγητή Γ. Παύλο καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το ΚΚΕ Ανατ. Μακεδονίας Θράκης.

Ο Καθηγητής της Πολυτεχνικής, που έχει εμπλακεί πολλές φορές σε διενέξεις με αριστερές παρατάξεις και φοιτητές, καταγγέλλεται από το ΚΚΕ ότι την Τρίτη ανέβαλε την εξέταση του μαθήματός του κάνοντας μάθημα όπου καλλιέργησε τον εθνικισμό με αφορμή το ζήτημα της ΠΔΓΜ ενώ αναπαρήγαγε τις γνωστές θεωρίες περί ταύτισης ναζισμού και κομμουνισμού ισχυριζόμενος -σύμφωνα με τις καταγγελίες- ότι οι Τράπεζες, εκτός από το Χίτλερ είχαν χρηματοδοτήσει το Λένιν (!).

Η ανακοίνωση που αποδίδει μια σειρά από κατηγορίες στον Καθηγητή του ΔΠΘ, αναφέρει:

Μια ιστορία απ’ τα παλιά…

Στους περισσότερους, ο κ. Παύλος είναι ήδη γνωστός για τις θρησκευτικές του αναζητήσεις. Έτσι, μάλλον δεν εκπλήσσει το γεγονός ότι την Τρίτη 6/2, στη γραπτή εξέταση μαθημάτων του αντί για πραγματική εξέταση, αποφάσισε να κάνει… κήρυγμα!

Ενώ λοιπόν όλοι οι φοιτητές είχαν προσέλθει περιμένοντας να εξεταστούν, αντί να πραγματοποιήσει την εξέταση κανονικά, διευκρίνισε ότι θα γίνει προφορικά, σε άλλη ημερομηνία (!) και αναλώθηκε τις επόμενες 2 ώρες αναπαράγοντας διάφορες απόψεις…

Πέρα από την απαράδεκτη από διδακτικής απόψεως ενέργεια (να στείλει τους φοιτητές που ήρθαν να εξεταστούν σπίτια τους για να ξανάρθουν άλλη μέρα…), εξίσου απαράδεκτο ήταν και το περιεχόμενο της «έκτακτης» διάλεξής του. Τι ειπώθηκε όμως σε αυτή την σημαντική διάλεξη, για την οποία ανέβαλλε την εξέταση του μαθήματος;

Αφενός, δεν παρέλειψε να καλλιεργήσει για άλλη μια φορά τον εθνικισμό στις σχολές μας με αφορμή τα συλλαλητήρια σχετικά με την ΠΓΔΜ, τονίζοντας την παρουσία του σε αυτά και εγκωμιάζοντας τις «κοσμοϊστορικές» ομιλίες που πραγματοποιήθηκαν εκεί. «Παρέλειψε» όμως να αναφερθεί στα πραγματικά ζητήματα όπως ο ρόλος του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια και η ανάγκη «κλεισίματος» του ονόματος για την ένταξη των Σκοπίων σε αυτό. «Ξέχασε» να αναφέρει τη συμφωνία των πατριδοκάπηλων διοργανωτών των συλλαλητηρίων με τους «κοσμοπολίτες» της κυβέρνησης, όσον αφορά τους επικίνδυνους ευρωατλαντικούς σχεδιασμούς που υπηρετούν, το ότι στα πλαίσια αυτά δεν προβάλλουν καμιά πραγματική λύση ούτε για τον ελληνικό λαό, ούτε για τους υπόλοιπους λαούς των Βαλκανίων. Και φυσικά, «ξέχασε» να καλέσει τους φοιτητές να παλέψουν ενάντια στους κινδύνους που εμπεριέχει η εμπλοκή της χώρας μας σε αυτούς τους σχεδιασμούς, να μιλήσει για άλλες κινητοποιήσεις όπως αυτή στις 11/2 στην Αλεξανδρούπολη, ενάντια στη μετατροπή του λιμανιού σε ΝΑΤΟϊκή βάση…

Δεν ξέχασε όμως κάτι άλλο, στο οποίο ταυτίζονται οι προηγούμενοι: να αναπαράγει για άλλη μια φορά τη γνωστή από τα βιβλία του (που μοιράζονται και σαν «επιστημονικά» συγγράμματα) ταύτιση φασισμού-κομμουνισμού, αναπαράγοντας τόσο την πιο μαύρη προπαγάνδα του περασμένου αιώνα, όσο και την πιο εκλεπτυσμένη. Έτσι από τη μία προσπαθούσε να πείσει με ωμά ψέματα, διαδίδοντας ότι οι τραπεζίτες ήταν που χρηματοδοτούσαν τόσο το Χίτλερ όσο και τον Λένιν, κι από την άλλη παρουσιάζοντας τον κομμουνισμό σαν κάτι το ουτοπικό, με φράσεις όπως ότι «ο κομμουνισμός είναι ανέφικτος γιατί απαιτεί ενάρετους ανθρώπους».

Δυστυχώς για τον κύριο Παύλο, ενώ οι πολύπλοκοι δεσμοί του ναζισμού με το κεφάλαιο έχουν αποδειχτεί πολλές φορές ιστορικά, οι μόνοι δεσμοί τους οποίους αποδεδειγμένα έχουν οι κομμουνιστές είναι με το λαό. Όταν έρρεαν δισεκατομμύρια από τα ταμεία των βιομηχάνων προς το ναζιστικό κόμμα, μία από τις πρώτες πράξεις της Σοβιετικής εξουσίας ήταν η κοινωνικοποίηση των τραπεζών και των υπόλοιπων μεγάλων επιχειρήσεων. Κι όσο για τη ρεαλιστικότητα αυτού του συστήματος, μεγαλύτερη απόδειξη από τα εκατομμύρια των ανθρώπων που έζησαν για δεκαετίες χωρίς πείνα, ανεργία κι εκμετάλλευση, με τις τεράστιες κατακτήσεις σε δημόσια δωρεάν παιδεία, υγεία κλπ. δεν υπάρχει.

Συμπέρασμα: την επόμενη φορά που θα προσπαθήσει με τόσο κόπο να μας κάνει «να μάθουμε» και «να αγαπήσουμε τη γνώση» (όπως αυτοπαρουσιάζεται στα κανάλια),  ας ξέρουμε τουλάχιστον το για ποια γνώση μιλάει