Σε αντικατάσταση της Προϊσταμένης της Υπηρεσίας Νεοτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων ΑΜΘ που εδρεύει στην Ξάνθη, προχώρησε το Υπουργείο Πολιτισμού και επισημοποιήθηκε τη Δευτέρα 5/2.

Η μέχρι πρότινος προϊσταμένη της Υπηρεσίας, Πολ. Μηχανικός Ανδριανή Διαγουμά αποχωρεί και τη θέση της αναλαμβάνει ο Αρχιτέκτων Θόδωρος Πριγγόπουλος, ο οποίος υπηρετεί στην Υπηρεσία από το 2016 μετά από μετάταξη. O λόγος είναι ότι με βάση το νέο εσωτερικό κανονισμό του Υπουργείου στη συγκεκριμένη θέση υπηρετούν μόνο αρχιτέκτονες και όχι πολιτικοί μηχανικοί.

Η Υπηρεσία Νεοτέρων Μνημείων έχει απασχολήσει αρκετές φορές τις πολιτικές συζητήσεις. Ο καθοριστικός ρόλος στη διαχείριση της Παλιάς Πόλης και της εφαρμογής του Προεδρικού Διατάγματος του παραδοσιακού οικισμού βρίσκεται τη φέρνει στην κοινή γνώμη συχνά, ιδιαίτερα σε ότι αφορά στα καταστήματα του κλάδου εστίασης.

Ο νέος προϊστάμενος ανέλαβε καθήκοντα ενώ δεν είναι γνωστό αν η Α. Διαγουμά θα παραμείνει ή θα μετατεθεί  σε άλλη υπηρεσία του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.