Ανακοίνωση για το νέο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης όπου ασκεί ιδιαίτερη κριτική στην κυβέρνηση εξέδωσε η ΝΟΔΕ ΝΔ Ξάνθης. 

Αναλυτικά:

Τα μεγαλύτερα θύματα της πολιτικής Τσίπρα – Καμμένου είναι η μέση οικογένεια και οι ασθενέστεροι οικονομικά συμπολίτες μας. Ο πρωτογενής τομέας είναι μια μικρογραφία της συνολικής κυβερνητικής αποτυχίας. Τα τελευταία τρία χρόνια, δεν έχει εφαρμοστεί καμία από τις διαρθρωτικές αλλαγές που έχει ανάγκη.

Το νέο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (Π.Α.Α.) της χώρας μας για την περίοδο 2014 – 2020 που προβλέπει μέτρα, δράσεις και επενδύσεις που στόχο έχουν την οικονομική και περιβαλλοντική αειφορία, εφαρμόζεται προβληματικά αδικώντας κατάφορα την Περιφέρεια μας. Συγκεκριμένα, το ποσό υπερδέσμευσης που λαμβάνει η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, αποτελεί μόλις το 9,57% του αρχικού προϋπολογισμού που της διατέθηκε, σε αντίθεση με όλες τις υπόλοιπες Περιφέρειες που λαμβάνουν ποσά αυξημένα από 13,67% έως και 59,29% του αρχικού τους προϋπολογισμού. Όλα αυτά λαμβάνουν χώρα, τη στιγμή που στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας μετά από σχετική απόφαση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων εντάσσονται και οι 359 επιλαχόντες νέοι αγρότες της συγκεκριμένης Περιφέρειας. Κατά τη συνήθη πρακτική τους, οι βουλευτές του Νομού μας συνεχίζουν να αδιαφορούν, ανίκανοι να αντιδράσουν στη διαρκή υποβάθμιση της περιοχής την τελευταία τριετία

Όμως, πέραν από τους αγρότες πλήττεται βάναυσα και ο κτηνοτροφικός τομέας. Η συνεχιζόμενη πτώση της τιμής του αιγοπρόβειου γάλακτος, η οποία ανέρχεται στο 20% σε μέσα επίπεδα, καθιστά την πλειοψηφία των αιγοπροβατοτροφικών εκμεταλλεύσεων της Χώρας μας ζημιογόνες, Η Νέα Δημοκρατία ζητά από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να φέρει το θέμα των χαμηλών τιμών στο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να εγκρίνει τη σύσταση της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Φέτας, που έχουν ανάγκη οι κτηνοτρόφοι προκειμένου να προστατεύσουν και να διασφαλίσουν τόσο το προϊόν, όσο και τις τιμές αιγοπρόβειου γάλακτος, εκείνος όμως εξακολουθεί να αδρανεί. Η κυβερνητική απραξία και η κοινοβουλευτική ανυπαρξία και σε αυτόν τον τομέα πλήττει την περιοχή μας, αφού οι κτηνοτρόφοι του Νομού μας, πέραν από την αδράνεια για τα αίτια και τις επιπτώσεις της πτώσης της τιμής του γάλακτος, δεν έλαβαν καμία υποστήριξη όταν εγκαταλείφθηκαν σε μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο, από τον κύριο αγοραστή του προϊόντος τους.

Η πολιτική Τσίπρα – Καμμένου δεν είναι απλώς αποτυχημένη. Είναι μία πολιτική κοινωνικά άδικη, κυνική, ανάλγητη.