Σχεδόν 30 χρόνια μετά, ένα βίντεο που επεξεργάστηκε και ανέβασαν οι Κατασκηνωτές στο Youtube, γυρνά πίσω στο σημείο μηδέν, που το Ξανθιώτικο Καρναβάλι άλλαξε ρότα και έφτασε στην καταξίωση. 

Ένα μασκέ πάρτυ με πρόσωπα γνώριμα αλλά και πρόσωπα πρόωρα χαμένα, καρναβάλια μιας εποχής που μοιάζει μακριά χρονικά αλλά έχει ένα κοινό χαρακτηριστικό με το σήμερα, που είναι το κέφι.

Στο πάρτυ βρίσκεται και ο νεοεκλεγείς τότε Φίλιππος Αμοιρίδης, ο οποίος μέσα σε μια φράση περιγράφει αυτό που μόλις ξεκινούσε για το θεσμό και δικαιώθηκε περίτρανα. “Το καρναβάλι θα το πάρει ο κόσμος στα χέρια του , ούτε ο Δήμος, ούτε ο Δήμαρχος, κανείς !” είναι η ιστορική φράση που λέει απευθυνόμενος στο μεταμφιεσμένο κοινό. (στο 57:40)

Οι Κατασκηνωτές σχολίασαν σχετικά:

Ένας πολιτιστικός σύλλογος που κάνει τα πρώτα του βήματα στην τέταρτη δεκαετία ζωής του είναι σημαντικό να υπενθυμίζει την ιστορία του στα νεότερα μέλη και πόσο μάλλον όταν αυτά είναι εγγόνια των ιδρυτών του

Το βίντεο είναι βέβαιο ότι θα δημιουργήσει έντονα συναισθήματα σε πολλά από τα ιδρυτικά μέλη του συλλόγου και όχι μόνο! Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και η σύντομη ομιλία του αείμνηστου δημάρχου Φίλιππου Αμοιριδή (~56 λεπτό) σχετικά με την εξέλιξη του θεσμού των ΘΛΕ-Ξανθιώτικο Καρναβάλι…Εθελοντισμός, διασκέδαση,πρωτοπορία, ομαδικότητα, πολιτισμός, Ξάνθη, Θράκη ή απλά Κατασκηνωτές 

Στο κανάλι του Συλλόγου στο Youtube έχουν αναρτηθεί αρκετά βίντεο από παρελάσεις, που ξεκινούν από τη δεκαετία του ’90

To Β’ μέρος του πάρτυ