Tην Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2018 η ΕΝΩΣΗ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ πραγματοποίησε με απόλυτη επιτυχία την 24η Ετήσια Συνέλευση – Κοπή βασιλόπιτας,  σε γνωστό κατάστημα εστίασης στη Ξάνθη, παρουσία πλήθους μελών από διάφορες αστυνομικές υπηρεσίες της περιφέρειας ΑΜΘ, καθώς και εκλεκτών προσκεκλημένων. 

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κκ.Παντελεήμων, ο Βουλευτής (ΣΥΡΙΖΑ) Ξάνθης κ.ΖΕ΄Ι΄ΜΠΕΚ Χουσε΄ι΄ν, ο Περιφερειάρχης Αν.Μακ&Θρ.κ.ΜΕΤΙΟΣ Χρήστος, ο εκπρόσωπος της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης κ.ΑΜΟΙΡΙΔΗΣ Μιχαήλ, ο Δήμαρχος Ξάνθης κ.ΔΗΜΑΡΧΟΠΟΥΛΟΣ Χαράλαμπος, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Ξάνθης κ.ΓΚΟΔΟΣΙΔΗΣ Γεώργιος, ο Δήμαρχος Τοπείρου κ.ΜΙΧΟΓΛΟΥ Θωμάς, ο Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ξάνθης κ.ΤΣΕΠΕΛΗΣ Εμμανουήλ, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών Αστυνομίας κ.ΚΑΤΣΙΑΜΑΚΑΣ Ιωάννης, ο Γενικός Γραμματέας κ. ΒΕΛΛΙΟΣ Ανδρέας, ο Γ΄ Αντιπρόεδρος της Π.Ο.ΑΞΙ.Α και Πρόεδρος της Ένωσης Αξ/κων Α.Μ.Θ κ.ΔΡΑΓΟΥΔΑΚΗΣ Αναστάσιος, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Δ/ντής Α.Μ.Θ. Υποστράτηγος κ. ΜΕΝΕΞΙΔΗΣ Νικόλαος, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καβάλας Ταξίαρχος κ. ΓΚΡΑΝΑΣ Γεώργιος, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ξάνθης Αστυν.Δ/ντης κ.ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ Ιωάννης, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης Αστυν. Διευθυντής κ.ΣΕΒΔΥΝΙΔΗΣ Μιχαήλ, ο Υποδιευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξ/πολης Α/Υ κ.ΚΑΡΤΑΛΗΣ Παναγιώτης, ο Αναπλ.Δ/ντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δράμας Α/Υ κ.ΣΕΡΤΗΣ Αθανάσιος, ο Υποδιευθυντής της Δ/νσης Αστυνομίας Ορεστιάδας Α/Υ κ.ΜΑΝΤΑΡΛΗΣ Αθανάσιος, ο Υποδιοικητής της Σχολής Αστυφυλάκων Αστυν.Δ/ντής κ.ΣΤΑΜΠΟΥΛΗΣ Χρήστος, ο Αναπλ.Διοικητής του Τμήματος Δοκίμων Αστυφυλάκων Κομοτηνής Αστυνόμος Α΄ κ.ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΗΣ Γεώργιος, οι εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών Πρωτοβαθμίων Ενώσεων της ΠΟΑΞΙΑ ήτοι ο Οργανωτικός Γραμματέας και Πρόεδρος της Παγκρήτιας Ένωσης Αξ/κων κ.ΚΑΡΑΚΟΥΔΗΣ Στυλιανός, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών Κεντρικής Μακεδονίας [Ε.Α.Κ.Μ.] κ.ΨΑΡΟΓΙΑΝΝΗΣ Ιωάννης, ο Υπεύθυνος Διεθνών Σχέσεων ΠΟΑΞΙΑ και μέλος του Δ.Σ της Ε.Α.Κ.Μ κ.ΚΟΥΚΟΥΦΙΚΗΣ Σταύρος, οι εκπρόσωποι των Συνδικαλιστικών Ενώσεων-Σωματείων της ΠΟ.ΑΣ.Υ όπως ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος αντίστοιχα της τοπικής Συνδικαλιστικής Κίνησης Αστυνομικών Ξάνθης κ.ΓΟΥΝΑΡΙΔΗΣ Νίκος και κ.ΛΑΒΤΣΗΣ Δημήτριος, οι Πρόεδροι αντίστοιχα των Σωματείων Αστυνομικών Υπαλλήλων Δράμας, Ροδόπης και Ορεστιάδας κ.ΠΙΤΣΙΚΟΓΛΟΥ Απόστολος, κ.Χ΄΄Δημητρίου Παναγιώτης και κ.ΑΚΙΔΗΣ Ηλίας, η Ταμίας του Σωματείου Αστυνομικών Υπαλλήλων Δράμας κα.ΖΑΧΟΠΟΥΛΟΥ Μαρία, ο Αντιπρόεδρος της Πανελλήν. Ομοσπονδίας Συνοριακών Φυλάκων [ΠΟ.ΣΥ.ΦΥ] και Πρόεδρος της Ένωσης Αστ/κών Υπαλ/λων Συνορ. Φύλαξης Δράμας κ.ΜΟΥΣΤΑΚΙΔΗΣ Ισαάκ, ο Ταμίας της ΠΟ.ΣΥ.ΦΥ και Πρόεδρος του Σωματείου Αστυνομικών Υπαλλήλων Συνοριακής Φύλαξης Καβάλας κ.ΑΜΟΙΡΙΔΗΣ Στέλιος, ο Πρόεδρος της Τοπικής Διοίκησης Ξάνθης της  Διεθνούς  Ένωσης  Αστυνομικών [Ι.Ρ.Α]  κ.ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ Χρήστος και τέλος ο Νομικός Σύμβουλος της Ένωσης μας κ.ΝΙΚΟΛΑΟΥ Στυλιανός.

Το λόγο έλαβε αρχικά ο Πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών ΑΜ&Θ Αστυν. Υποδιευθυντής κ.ΔΡΑΓΟΥΔΑΚΗΣ Αναστάσιος, ο οποίος ενημέρωσε τους παρόντες σχετικά με όλα τα τρέχοντα, συνδικαλιστικά θέματα που απασχολούν, τις συνολικές δράσεις της Ένωσης ως Δ.Σ. και από κοινού με την Πανελλήνια Ομοσπονδία [Π.Ο.ΑΞΙ.Α]. Ακολούθως αναγνώστηκε ο διοικητικός απολογισμός-πεπραγμένα των δραστηριοτήτων του περασμένου έτους [2017] από τον Οργανωτικό Γραμματέα Α/Α΄ κ.ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ Παναγιώτη και ο οικονομικός Ισολογισμός-Προϋπολογισμός του 2018 από την Ταμία της ΕΑ.ΑΜΘ Α/Β΄ κα.ΖΟΥΠΗ Κορίνα-Αικατερίνη, που εγκρίθηκε από τη Γενική Συνέλευση.

Τη Βασιλόπιτα της Ένωσης ευλόγησε ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κκ.Παντελεήμων που ευχήθηκε καλή επιτυχία στις δράσεις του Διοικητικού Συμβουλίου και γενικότερα στο έργο της Αστυνομίας, αφού πρώτα εξιστόρησε τη προέλευση του εθίμου της κοπής Βασιλόπιτας και του φλουριού. Κατόπιν ακολούθησαν χαιρετισμοί των επισήμων, όπου ο Πρόεδρος της Π.Ο.ΑΞΙ.Α κ.Γιάννης ΚΑΤΣΙΑΜΑΚΑΣ αναφέρθηκε με λεπτομέρεια στα σοβαρά θεσμικά ζητήματα που απασχολούν την Ομοσπονδία μας σε κεντρικό επίπεδο, τις ρηχές φετινές κρίσεις 2018, τις προτάσεις που κατατέθηκαν για τη πρόβλεψη παράλειψης προαγωγής – παράλληλη επετηρίδα στο βαθμό του Αστυνομικού Διευθυντή, το «φρακάρισμα» της επετηρίδας των Αξιωματικών του ΤΕΜΑ και την καθοριστική παρέμβαση της ΠΟΑΞΙΑ προς αύξηση των οργανικών θέσεων στους βαθμούς του Αστυνόμου Α΄ και Β΄, το υφιστάμενο προβληματικό βαθμολόγιο των Ανθυπαστυνόμων και πολλά άλλα θέματα.

Ακολούθησε επίδοση τιμητικών πλακετών-βραβεύσεις, μετά από προηγούμενη ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. Συγκεκριμένα βραβεύτηκαν: 1)το αποστρατευθέν μέλος της Ένωσης Υποστράτηγος ε.α ΚΑ΄Ι΄ΠΑΚΗΣ Γεώργιος [τ.Διευθυντής Αστυνομίας Δράμας] για τη 35ετή και πλέον προσφορά του στο Σώμα της ΕΛ.ΑΣ, 2)το μέλος της Ένωσης Ανθ/μος ΣΤΡΑΤΗΡΟΣ Ιωάννης για τις πανελλήνιες επιτυχίες/διακρίσεις του στη Πρακτική Σκοποβολή, 3)ο Δήμαρχος Ξάνθης κ.ΔΗΜΑΡΧΟΠΟΥΛΟΣ Χαράλαμπος για την υλικοτεχνική συνεισφορά και αρωγή του Δήμου Ξάνθης στις υπηρεσίες έδρας της Δ/νσης Αστυνομίας Ξάνθης  και  4)ο Δήμαρχος Τοπείρου κ.ΜΙΧΟΓΛΟΥ Θωμάς για τη καθοριστική οικονομική συμβολή του στην ανακατασκευή του Α.Σ. Ευλάλου σε Αστυνομικού Τμήμα Τοπείρου κατά την πρόσφατη αναδιάρθρωση των αστυνομικών υπηρεσιών.  Τέλος, συμβολικά χαρίστηκε η εικόνα του Αγίου Αρτεμίου προστάτη της Ένωσης και του Σώματος στον Δημοτικό Σύμβουλο Δημ.Ξάνθης κ.ΤΣΕΠΕΛΗ Εμμανουήλ ως πράξη ευγνωμοσύνης της Ένωσης στο πρόσωπό του για τη βοήθεια που παρείχε για τη διοργάνωση, προετοιμασία και πραγματοποίηση της εκδήλωσης στην Ξάνθη.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Πρόεδρος της Παγκρήτιας Ένωσης Αξιωματικών Αστυνομίας Α/Β΄ κ.ΚΑΡΑΚΟΥΔΗΣ Στυλιανός χάρισε τιμητική πλακέτα στον Πρόεδρο της ΕΑ.ΑΜΘ Α/Υ κ.ΔΡΑΓΟΥΔΑΚΗ Αναστάσιο, ως ένδειξη αλληλεγγύης αδελφικής συνεργασίας και εκτίμησης των δύο Πρωτοβαθμίων Ενώσεων. Ακολούθως ο βραβευθείς Δήμαρχος Ξάνθης κ.ΔΗΜΑΡΧΟΠΟΥΛΟΣ Χαράλαμπος χάρισε το τιμητικό Έμβλημα του Δήμου Ξάνθης στην Ένωση μας ως ενθύμιο για την επιλογή να πραγματοποιηθεί η φετινή εκδήλωση στη πόλη της Ξάνθη, εν συνεχεία στον Πρόεδρο της ΠΟΑΞΙΑ κ.Γιάννη ΚΑΤΣΙΑΜΑΚΑ επ’ ευκαιρία της παρουσίας του στη πόλη και στον ΓΕΠΑΔΑΜΘ Υποστρ. κ.ΜΕΝΕΞΙΔΗ Νικόλαο για την καθημερινή άριστη συνεργασία του Δήμου Ξάνθης με τις αστυνομικές υπηρεσίες της ευρύτερης περιοχής.

Η όμορφη εκδήλωση έκλεισε με την παράθεση γεύματος μετά ζωντανής μουσικής, σε όλους τους εκλεκτούς προσκεκλημένους και τα μέλη της Ένωσης