“ΒΙΟΛΙΑ ΤΡΑΓΟΥΔΟΥΝΕ” – Μουσική παράσταση με το φωνητικό συγκρότημα της Ξάνθης «ΑΡΙΩΝ»

Το φωνητικό συγκρότημα της Ξάνθης «Ο ΑΡΙΩΝ» στα πλαίσια των Θρακικών Λαογραφικών Γιορτών – Ξανθιώτικο Καρναβάλι που διοργανώνει το  Κέντρο Πολιτισμού του Δήμου Ξάνθης παρουσιάζει μια μουσική παράσταση με την συμμετοχή φίλων του μουσικών και τραγουδιστών και μικρής νεανικής χορωδίας.

 Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 8 .00 μμ στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης

Διάρκεια : 90΄

Η χορωδία ΑΡΙΩΝ μετά την αποχώρηση του επί 24 χρόνια μαέστρου και δημιουργού της Γιάννη Παπαδόπουλου το 2014 συνεχίζει την δημιουργική της παρουσία με την διεύθυνση  του επί 10 χρόνια συνοδού της στο πιάνο Τριαντάφυλλου Σφυρή  και επιχειρεί να ανανεώσει το είδος του χορωδιακού τραγουδιού εισάγοντας νέες ιδέες και πειραματισμούς που εκπλήσσουν ευχάριστα το ακροατήριο.

Όσοι είχαν την τύχη να παρακολουθήσουν τις προηγούμενες παραστάσεις του ΑΡΙΩΝΑ ξέρουν πλέον ότι ο χαρακτηρισμός «Χορωδία» δεν χωράει αυτό που γίνεται στον ΑΡΙΩΝΑ, γι΄ αυτό και ο ΑΡΙΩΝ προτιμάει να αυτοπροσδιορίζεται ως «Φωνητικό Συγκρότημα». Ο ΑΡΙΩΝ μέσα από τις παραστάσεις του προσπαθεί να εξερευνήσει τις εκφραστικές δυνατότητες της ανθρώπινης φωνής χρησιμοποιώντας την πολλές φορές και κάπως … ανορθόδοξα.

   Στο παράσταση «ΒΙΟΛΙΑ ΤΡΑΓΟΥΔΟΥΝΕ» συμμετέχουν:

  • Τα μέλη του φωνητικού συγκροτήματος Πέτρος Πασβάντης, Κώστας Βογιατζόγλου, Άγγελος Τσουμάνης, Γιώργος Χατζηκωνσταντίνου, Σταύρος Χρηστίδης, Ζαχαρίας Χαχαμόπουλος, Παναγιώτης Νένδος, Βαγγέλης Παπαδόπουλος, Αργύρης Μυτακίδης, Γεράσιμος Μπουρσινός, Δημήτρης Χατζόπουλος, Λεωνίδας Βλασακούδης, Κυριάκος Φελέκης, Κώστας Πασβάντης και Μάκης Α. Αβραμίδης και Βασίλης Χαρισίου.
  • Η μικρή νεανική χορωδία, που ακούσαμε για πρώτη φορά πρόπερσι, με την Δήμητρα Ψεμματάκη, την Ελπίδα Ψεμματάκη, την Αναστασία Συμεωνίδου, την Δέσποινα Φελέκη, την Έλενα Σαμουργκανίδου και την Μαρία Κωτσάλη.
  • Οι μουσικοί Τριαντάφυλλος Σφυρής στο πιάνο, Μάκης Η. Αβραμίδης στην κιθάρα, Βαγγέλης Παπαδόπουλος και Μάκης Α. Αβραμίδης στα μαντολίνα, Γεράσιμος Σταθόπουλος στο κλαρινέτο, Μαρία Μανανά στο βιολί, Δημήτρης Σφυρής στο ακορντεόν, Κοσμάς Ρήστας στο ηλεκτρικό μπάσο και Θανάσης Ζαρίφης στην γκάϊντα.
  • Η Καίτη Μπεμπεκίδου, η Στέλλα Φωτοπούλου, η Έφη Φλώρου και η Αθανασία Πουλουτίδου στο τραγούδι και τα φωνητικά.

Μια «γεύση» του τρόπου με τον οποίο ο ΑΡΙΩΝ και οι φίλοι τους δίνουν την δική τους ερμηνεία στα τραγούδια μπορείτε να πάρετε από τα αποσπάσματα από τις προηγούμενες παραστάσεις που θα βρείτε στο YouTube. Μερικά δείγματα:

https://www.youtube.com/watch?v=6O1LcAEslzohttps://www.youtube.com/watch?v=MGsgro9LrKU