Το Κοινωνικό Κέντρο «ΣΤΑΥΡΟΣ ΧΑΛΙΟΡΗΣ», πραγματοποιεί το Σάββατο, 3 Φεβρουαρίου 2018, στις 7:00 μ.μ., ένα μουσικό αφιέρωμα στη ζωή και το έργο του μεγάλου μας λαϊκού συνθέτη, Βασίλη Τσιτσάνη.

Ο μεγάλος δάσκαλος της λαϊκής μουσικής, ο δημιουργός των τραγουδιών που σημάδεψαν τον αιώνα και ο συνδετικός κρίκος μεταξύ ρεμπέτικου και λαϊκού, ο Βασίλης Τσιτσάνης, αποτελεί μία χαρακτηριστική φυσιογνωμία της ελληνικής μουσικής παιδείας.

Οι μελωδίες του θεωρούνται εξαιρετικά εμπνευσμένες, αν και δεν έγραψε ποτέ τραγούδι στο χαρτί τα πάντα έβγαιναν από την καρδιά του, από τα βιώματά του.

 Μάλιστα η Unesco έχει υπό την κατοχή της ορισμένες χειρόγραφες παρτιτούρες τραγουδιών του και θεωρείται εξαιρετικά χαρισματικό ότι μπόρεσε να γράψει κάποιος αβίαστα τόσο πλούσιες μελωδίες.

 Το μεγαλείο των τραγουδιών του Βασίλη Τσιτσάνη είναι αδιαμφισβήτητο. Οι μελωδίες των τραγουδιών του είναι εξαιρετικά πλούσιες και ο στίχος του ολοκληρωμένος.

 Την επιμέλεια της εκδήλωσης έχει ο Ξανθιώτης μελετητής του ρεμπέτικου , κ. Βασίλης Αυγερινός.

Τραγούδια του Βασίλη Τσιτσάνη θα παίξει το μουσικό σχήμα «Ρεμπέτες του Ντουνιά» (τραγούδι-ΚΑΔΟΓΛΟΥ ΓΙΑΝΝΗΣ, μπουζούκι-ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, κιθάρα-ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ, μπαγλαμάς-ΣΙΜΙΚΟΓΛΟΥ ΕΛΕΝΗ, τραγούδι-ΣΓΟΥΡΗΣ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ).

Προλογίζει και παρουσιάζει ο πολιτισμικός ερευνητής και συντονιστής του Κοινωνικού Κέντρου, κ. Αντώνης Βαρβατσούλιας.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα δράσεων και εκδηλώσεων του Κοινωνικού Κέντρου «ΣΤΑΥΡΟΣ ΧΑΛΙΟΡΗΣ», που βρίσκεται στην κεντρική πλατεία του χωριού Μαγικό στον Δήμο Αβδήρων του Ν. Ξάνθης.