Τη χορήγηση ειδικών σημάτων πιστοποίησης καταλληλότητας λειτουργίας σε παιδικές χαρές ανακοίνωσε ο Δήμος Ξάνθης

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρει:

Τοποθετούνται τα ειδικά σήματα πιστοποίησης καταλληλότητας λειτουργίας στις παιδικές χαρές του Δήμου Ξάνθης. Συγκεκριμένα, μετά από την έγκριση του Υπουργείου Εσωτερικών έλαβαν το ειδικό σήμα πιστοποίησης οι παιδικές χαρές στα πάρκα της οδού Σάρδεων, στην Καλλιθέα, στην Παλιά Χρύσα, στα Κιμμέρια και στη Σταυρούπολη.

Οι νέες παιδικές χαρές του Δήμου Ξάνθης είναι απολύτως εναρμονισμένες στα ευρωπαϊκά και διεθνή πρότυπα και απόλυτα ασφαλείς για τους μικρούς επισκέπτες, αφού διαθέτουν πιστοποιημένα όργανα, πρότυπα δάπεδα ασφαλείας και σύγχρονο αστικό εξοπλισμό, σύμφωνα με τη νέα νομοθεσία. Χρηματοδοτήθηκαν από το Δήμο Ξάνθης και το Πράσινο Ταμείο και αφορούν διαφορετικές ηλικιακές ομάδες παιδιών αλλά και ΑΜΕΑ.

Οι παιδικές χαρές αποτελούν καθημερινά πόλο έλξης για τους κατοίκους και τα μικρά παιδιά. Στρατηγική επιλογή του Δήμου Ξάνθης αποτελεί η αισθητική αναβάθμιση και η βελτίωση των δημόσιων χώρων και ειδικότερα των συνθηκών ασφαλείας, ιδιαίτερα εκεί όπου συγκεντρώνονται παιδιά.

Ο Δήμαρχος Ξάνθης κ. Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος δήλωσε ότι το επόμενο διάστημα ολοκληρώνονται οι διαδικασίες για τη διαμόρφωση ακόμη δύο παιδικών χαρών, ενώ είναι σε εξέλιξη η τεχνική μελέτη για τη δημιουργία επιπλέον πέντε στην πόλη μας. Στόχος είναι μετά την ολοκλήρωση των προβλεπόμενων ενεργειών ο Δήμος μας να διαθέτει 14 πιστοποιημένες παιδικές χαρές, σύμφωνα με τα υψηλά κριτήρια προδιαγραφών που απαιτούνται.