Μια άλλη πρόταση, αρκετά ενδιαφέρουσα, ήταν αυτή του “πειρατή” της Θεσσαλονίκης για τη θέση του “βασιλιά” στο Καρναβάλι παράλληλα με αυτή της Βασίλισσας. Πράγματι έχει ενα πολύ συγκεκριμένο σκεπτικό και είναι εφικτή , κυρίως αφού τα θέματα αυτά είναι ζήτημα προσέλκυσης της προσοχής των ΜΜΕ και των κοινωνικών δικτύων. (χωρίς ακρότητες πάντα).

Ο υποψήφιος βασιλιάς επικοινώνησε μαζί μας μόλις δημοσιεύτηκε η σχετική είδηση και δεν είχε πρόβλημα να αποκαλύψει την ταυτότητά του και να εκθέσει την πρόταση. Όμως οι αποφάσεις ανήκουν στην Οργανωτική Επιτροπή που έχει την ευθύνη για το στίγμα του θεσμού, λαογραφικό και καρναβαλικό. Ίσω και στην τοπική αγορά ως οικονομικλο-τουριστικό γεγονός.

Θα μπορούσαμε να βγάλουμε πολλά συμπεράσματα από την πρόσφατη, άλλη μία έντονη , συνεδριαση του Δημ. Συμβουλίου Ξάνθης τη Δευτέρα. Δεν είναι μομφή προς τη συμπολίτευση ή την αντιπολίτευση αλλά η εικόνα είναι απογοητευτική για μια σειρά από λόγους που δεν είναι της παρούσης. Με ο κλίμα που επικρατεί το συμβούλιο δείχνει  να έχει χάσει κάθε δυνατότητα να βοηθήσει την πόλη. Θεωρητικά αυτή είναι η αποστολή του…

Η στήλη βρέθηκε στις Βρυξέλλες αυτές τις μέρες, αυτή τη φορά για μια σημαντική εκδήλωσγη για τους πληροφοριοδότες δημοσίου συμφέροντος και τους κινδύνους φια τους δημοσιογράφους. Ο Ε.Περρίν από τα LuxLeaks  μας θύμισε ότι στην Ελλάδα δεν τιμωρήθηκαν τ ονόματα της Λίστας Λαγκάρντ αλλά ο δημοσιογράφος που την αποκάλυψε. Και εκείνος βρέθηκε στο δικαστήριο όταν αποκάλυψε φοροδιαφυγή 150 οικονομικών κολοσσών με τη βοήθεια του κράτους.

Στις Βρυξέλλες βρίσκεται και το team της ΦΜ Επιχειρείν για μια σειρά από τεχνικές συσκέψεις κάποιων προγραμμάτων. Έτσι η ανακοίνωση του Μ. Πουσπουρίκα ως Προέδρου της επιτροπής για το Χατζιδάκειο από την Περιφέρεια ΑΜΘ , βρήκε το γνωστό Οικονομολόγο στην έδρα της Κομισιόν.