Σε ψηφοφορία των καρναβαλικών συλλόγων σε έκτακτη συνεδρίαση της Οργανωτικής Επιτροπής τέθηκε το θέμα των Trellacademy με το ερώτημα της αποβολής τους από το φετινό Ξανθιώτικο Καρναβάλι λόγω της συμμετοχής τους σε καρναβαλικές εκδηλώσεις της Κομοτηνής.

Στη συνεδρίαση ο Πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού ανέφερε ότι έχει δεχτεί παράπονα από εκπροσώπους συλλόγων για τη δραστηριότητα του συλλόγου από την Κομοτηνή και έθεσε το θέμα σε συζήτηση.

Ακούστηκαν οι απόψεις των συλλόγων και υπήρξε έντονη συζήτηση υπέρ ή κατά.  Κάποιοι σύλλογοι ζητούν την αποβολή των Τrellacademy θεωρώντας ότι υπονομεύουν το θεσμό και ότι η δραστηριότητα που αναπτύσσουν στην Κομοτηνή, πλήττει τους επαγγελματίες της Ξάνθης.

Άλλοι σύλλογοι υπεραμύνθηκαν της συμμετοχής τους λέγοντας ότι δεν έχει δοθεί τελεσίγραφο και είναι τιμωρητική μια απόφαση ενώ έχουν διαθέσει τις στολές τους ενώ επεσήμαναν ότι οι Trellacademy είναι από τους λίγους συλλόγους που ράβουν τις στολές τους στην Ξάνθη.

Τελικά το θέμα τέθηκε στην ψηφοφορία και με ψήφους 17-10 δεν έγινε δεκτή η αποβολή και το θέμα θα τεθεί έγκαιρα την επόμενη χρονιά. Όπως άφησαν να εννοηθεί τα μέλη των Trellacademy, αν ποτέ τους τεθεί το δίλημμα επιτακτικά, θα επιλέξουν την Ξάνθη.